Mam problem z laptopem-chyba jakiś rootkit. Proszę o pomoc!


(Fosek) #1

Witam

Jak w temacie. Skanowałem avastem i znalazł mi parenaście plików rootkit-gen [rtk]. Pousuwałem ale po odpaleniu systemu kompek zaczęło mulić i co najważniejsze jak chce otworzyć, któryś z dysków przez mój komputer nie mogę tego zrobić, gdyż komp daje zapytanie: wybierz program, którego chcesz użyć do otwarcia tego pliku. Zrobiłem format ale tylko partycji z systemem. Po formacie okazało się, że dysk© z systemem otwiera się już prawidłowo, jednak pozostałe dwie partycje zachowują się jak pisałem wyżej. Nie wiem o co chodzi :? Avast juz nic nie wykrywa. POMOCY


(@Blade@) #2

Daj logi z HijackThis i Combofix


(Fosek) #3

Oto log z HiJackThis:

http://wklejto.pl/31470

Co do Combofixa to nie chce mi sie odpalić...nie wiem czemu??po uruchomieniu wyświetla się tylko niebieski ekran no nie wiem może za krótko czekam??

-- Dodane 17.04.2009 (Pt) 21:38 --

Nie wiem co z tym Combofixem. Nie odpala się a trochę kombinowałem.... Mam nadzieje że mimo to pomożecie??


(@Blade@) #4

Spróbuj odpalić Combofix w trybie awaryjnym. Podaj hasło do loga z HijackThis


(Fosek) #5

Hasło do HijackThis to robert03. Sorka z to hasło ale pierwszy raz się bawiłem tym wklejaniem...:slight_smile: Combo nie idzie. Ale chyba już wiem o co chodzi z innego forum. mianowicie problem stanowią chyba te pliki autorun.inf oraz mapowanie w MountPoints2... Ale proszę o opinię!


(@Blade@) #6

Wykonaj pełne skanowanie tym: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=2& ... ware+1.36/ - usuń wszystko co znajdzie i daj log


(13 Alek) #7

Pobierz Combofix'a (specjalnie zmieniłem nazwę), przeskanuj system, i daj log


(Fosek) #8

Jest juz chyba wporządku. Jakoś sobie poradziłem z pomocą koleżanki. dzięki wielkie za pomoc i zainteresowanie! !!

Zrobie skan tym Malwarebytes Anti-Malware 1.36 i prześle wam log, na który możecie rzucic okiem ok:)