Mam zainstalowanego linuxa i nie dziala mi dzwiek


(Czlowiek18) #1

Zainstalowalem linuxa i nie dziala mi dzwiek. Mam karte creativa. Prosze o pomoc. Jak mozecie poleczcie jakies sterowniki. Z gory dziekuje


(aero) #2

jaki system ?


(Czlowiek18) #3

JA MAM TERAZ ZAINSTALOWANEGO LINUXA


(Robloz) #4

Nie krzycz. Fajnie, że sobie zainstalowałeś Linuxa, lecz jeśli chcesz jakiejś rady to z łaski swojej napisz jaką dystrybucję, tzn. jak się nazywa ten twój Linux.


(Dod) #5

ale jakiego, konkretnie podaj dystrybucje :confused:


(Czlowiek18) #6

ja mam linuxa 10.1

Złączono Posta : 25.03.2006 (Sob) 8:57

sorki wprowadzilem was w blad mam 10.0


(DeathsCry) #7

Pewnie ma Suse - ostatnio się ukazała wersja 10. A ty (...) naucz się odpowiadać kulturalnie, bo i odpowiedź dostaniesz w takiej samej formie.

Masz ikonkę miksera na pasku? Jak nie wiesz gdzie jest to poszukaj.

U mnie takie coś zadziałało:

rcalsasound stop

rm /etc/asound.state

rcalsasound start

modprobe snd_emu10k1

I podaj więcej informacji..

PS. Ile masz lat, że do tej pory nie rozmiesz co się do Ciebie pisze/mówi?

Napisz jaką masz dystrybucję.


(KacperP) #8

Mogą to być jakieś sterowniki do karty dźwiękowej :slight_smile:


(Czlowiek18) #9

Mialem capsa wlaczonego;/


(Centrumopowiastek) #10

W Linuksie wyłącza go się tak samo jak na Windowsie :wink:


(Czlowiek18) #11

wiem:] a co do tego systemu mam suse 10.0


(Michal) #12

A próbowałeś wejść do YaSTa i przyjrzeć się konfiguracji? Jest łatwa i po polsku, osobiście sprawdziłem, są tam sterowniki do różnych kart Creative.

A próbowałeś jakiejkolwiek wyszukiwarki - bez kryptoreklam :wink: ?

Temat zamknięty.