przeczytałam w Instrukcje techniczne dla użytkowników systemu Windows (tam trochę na dole), ża sama mam to usunąć. I jest tam coś takiego:
1.Za pomocą Notatnika otwórz na komputerze plik „hosts”. Plik znajduje się w jednej z następujących lokalizacji:
Systemy Windows 95, Windows 98 i Windows ME – C:\Windows\hosts
Systemy Windows NT i Windows 2000 – C:\WinNT\System32\drivers\etc\hosts
Systemy Windows XP, Windows Vista i Windows 7 – C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts.
Jeśli potrzebujesz pomocy w znalezieniu lub otwarciu tego pliku, skorzystaj z centrum pomocy dotyczącej systemu Windows lub wyszukaj w Google hasło „jak otworzyć plik hosts w systemie Windows”.
2.Na początku pliku znajdują się komentarze, a w dalszej części lista numerów i nazw. Znajdź pierwszy wiersz zaczynający się numerem 74.125.45.100 i usuń wszystko od tego miejsca aż do końca pliku (łącznie z tym wierszem).
3.W menu Plik kliknij polecenie Zapisz, a następnie polecenie Zakończ.
4.Ponownie uruchom przeglądarkę. Ostrzeżenie nie powinno być już wyświetlane podczas wyszukiwania w Google.
Mam Windows XP, czyli ten ostatni. Otworzyłam ten plik HOSTS no i usunęła te rzeczy i kliknęła ZAPISZ zgodnie z instrukcją a mi się wyświetla:
Nie można utworzyć pliku C:\Windows\System32\drivers\etc\hosts.
Upewnij się, czy ścieżka i nazwa pliku są poprawne!
Skanowałaś Hitmanem?Jeśli nie, to przeskanuj.Z logu Malwarebytes widzę, że miałaś naprawdę zainfekowanego kompa.Wejdź w swojego eseta, kliknij pomoc i obsługa, informacje sprawdź wersję programu.Jeśli jest starsza niż 4.2.71.2 to wejdź na stronę www.eset.pl i ściągnij najnowszą wersję z tym właśnie numerkiem.Po pobraniu odpal instalator, i podczas instalacji będzie opcja Zachowaj Bieżące ustawienia.Ta opcja spowoduje uaktualnienie programu do nowszej wersji z zachowaniem bieżących ustawień.Po aktualizacji ponownie uruchom system.Sprawdź też, czy w zakładce stan ochrony jest Maksymalna ochrona.Sprawdź, czy twoja licencja nie wygasła.Potem daj logi o które zostałaś poproszona w poprzednim poście.
Moderatorowi Areh chodzi o to, że logów nie daje się na forum, tylko na www.wklej.org, a na forum daje się tylko link.Jakbyś przeczytał stronkę do której link dał Ci Moderator, to byś wiedział.I to nie jest wymyślone nie wiadomo po co, bo jak ktoś przegląda twój wątek, i nie chce czytać logu, to musi przewinąć połowę strony, by prześledzić dalszy przebieg wątku, a to jest niewygodne.
Po pierwsze: jestem dziewczyną. Po drugie: czytałam stronkę i (jakbyś zauważył) tylko raz dodałam tak loga, potem już umiałam. Więc ten bulwers jest niepotrzebny. Poprawiam już tamten post.