mam problem o podobnej tematyce więc nie będe zakładał nowego tematu nie ma co robić bałaganu . A mianowicie dostałem ostatnio mandat za złe parkowanie od straży miejskiej miałem to zapłacić w ciągu 7 dni a dziś już 8dzień czy jak wpłacę w 9 dniu to "odchacżą mi tą opłatę nie będą robić problemu ze za późno itp. ?
jak nie zapłacisz w terminie to potem jeszcze przychodzi upomnienie do zapłaty (mandat plus koszt upomnienia jakieś 3-4 zł koszty) ale jest koniec roku więc może powstać bajzel z papierami w urzędzie i zamiast upomnienia po nowym roku możesz dostać już wezwanie do sądu grockiego , myslę że jak zapłacisz ten mandat przed koncem roku to wszystko będzie ok. Pozatym poczta czy bank zdaje mi się że nie przyjmą już tego do zapłaty bo jest po terminie (kiedyś tak miałem) chyba że zmieniły się do tego czasu przepisy) i będziesz musiał jechać do urzędu miasta czy gminy którym podlega policja i tam zapłacić , najlepiej zadzwoń do urzędu którego pieczątka widnieje na mandacie.
no wlaśnie nie spercjalnie mi na ręke tam jechać bo to prawie 50km a jak tam już jestem bo w owym mieście studjuję to nie mam czasu a jak skończe to już pozamykane wszystko … a szanowna pani która wręczała mi mandat powiedziała że mogę przelew przez internet wykonać tam mi raczej nie odrzucą no nie ? dla pewności jeszcze zadzwonię trak jak radziłeś zbychu ,do tego urzędu
cwaniak , , nie podpinaj się pod istniejące tematy - jeżeli masz problem, załóż własny temat.
Wydzielono.
no to ja już nic nie czaję jak się założy nowy temat to są wąty że robi się z forum śmietnik a jak się podepnę pod czyjś temat też źle … nie długo to nie będzie można wogule tu nic pisać …
oczywiście nie mam o to do nikogo pretensji ale trochę mnie to wszystko zastanawia :twisted:
Podobno admin zawsze ma racje a czy słuszną czy niesłuszną to zależy od wielu czynników w tym również zdrowotnych