mam na płytce mandrive linux 2006!jest to płytka bootowalna.i mam pytanie:mam dwa dyski c z windowsem xp i d: na który chciałbym zainstalowac mandrive linux 2006.no i czy jak zainstaluje na dysk d: mandrive linux 2006 to czy po instalacji bede mogł włączyc swojego xp’eka?i jeszcze jedno jak ktos instalował tą mandrive to prosiłbym o którką informacje jak to zainstalowac bo pierwszy raz instaluje.i czy ona jest po polsku bo jak włoze płytke w windowsie to wyskakuje takie cos a nadole nie ma plskiej flagi screen:
I nie zwalnia cię to z obowiązku zajżenia do google, gdzie jest pełno takich opisów, nawet nie pofatygowałes sie zajżeć na stronkę http://www.mandriva.pl jak i forum mandrivy.
Swoją drogą DandiX zastanawia mnie po co Ci 3 konta na forum ?
A po co wkładasz płytke na windowsie jak nie zainstalujesz mandrivy z poziomu windowsa ? Musisz wkładac płytke do napedu, restart kompa , instalka ci sama się pokaże, a cały proces instalacji jest bajecznie prosty
instalacja mandrivi jest bardzo prosta tak jak napisał ie7 wkładasz płytke > restarcik > pokarze się ekran powitalny chyba z 2 kroki będą po angielsku i wtedy wybierasz język polski windowsa xp będziesz mógł włączyć bo mandrivia instaluje gruba
A wracajac do tematu, po opisie na gg DandiXa zauważyłem że chyba już mandrivy nie ma, po 2 minutach wrucił na xp, tylko jak mozna oceniac system po wyglądzie :x
hyhy, Mandriva instaluje LILO i GRUBa =p (przynajmniej ja tak mam ;p ale korzysam z LILO)
tak niestety robi wiele osób…po prostu nie ma kto ich wprowadzić w świat Prawdziwego z Matrixa =p Mi kumpel pomógł…ale dare sobie daje jakoś i Mandriva jest spoko =p