Manual do płyty,laptop Toshiba L40-14F

Szukam manuala do płyty na laptopie Toshiba L40-14F. Mam problem, bo Everest płyty nie rozpoznał, a muszę ustawić prawidłowo BIOS, w zasadzie chodzi mi o prawidłowe bootowanie. Aktualnie jest ustawione z sieciówki, tak myślę, sugerując się komunikatem przy starcie systemu. Stronę Toshiba odwiedziłam, ale jakoś nie potrafię tego znaleźć.

Jeszcze jedno wyjście: może ktoś ma tego laptopa i mógłby mi spisać ustawienia bootowania, co byłoby mniej kłopotliwe. Laptop kolegi, akurat nie mam go u siebie, jutro chcę to poprawić, będąc u niego, wolałabym mieć pewność jak to prawidłowo ma wyglądać.

Płyta główna: 

Typ procesora Mobile DualCore Intel 

Celeron M, 1466 MHz (11 x 133) 

Nazwa płyty głównej Nieznane 

Mikroukład płyty głównej Intel 

Crestline GM965/PM965 

Pamięć fizyczna 1014 MB 

(DDR2-667 DDR2 SDRAM) 

Typ BIOS'u AMI (09/19/07)

Ekran: 

Karta wideo Mobile Intel(R) GMA 

X3100 (320 MB) 

Karta wideo Mobile Intel(R) GMA 

X3100 (320 MB) 

Akcelerator 3D Intel GMA 3000

Właściwości płyty głównej: 

Producent TOSHIBA 

Nazwa Satellite L40 

Wersja 1.0

Właściwości systemu: 

Producent TOSHIBA 

Nazwa Satellite L40 

Wersja PSL4CE-00600CPL

>> KLIK <<

seba86mu , Dzięki, ale to mam, to tylko instrukcja obsługi laptopa, o ustawieniach BIOS-u niczego tam nie ma, niestety. Najlepiej by było, gdyby ktoś mający tego laptopa, podał jakie ma ustawienia w Biosie dotyczące bootowania. Przy starcie systemu jest komunikat:

Intel VNDI.PXE-2.1[build 082]Copyright [C]1997-2000 Intel Corporation For Realtek RTL8139[x]/8130/810X PCI Fast Ethernet Controller v2.13 [021015]

PXE-E61:Media test failure.check cable 

PXE-M0F:Exiting PXE ROM.

Z tego co wyczytałam dotyczy startu z sieciówki, nie mam pojęcia skąd to się wzięlo, chyba, że ktoś przestawiał ustawienia w Biosie.

Odczytano mi obecne ustawienia, ale w sumie nie wiem które mają być zaznaczone poprawnie, to, że CD-ROM na pierwszym miejscu, to wiem, ale są tam jeszcze jakieś inne wybory (podano mi, że jest IDE, SCSI itp.), oprócz HDD i będę miała problem z ustawieniem.