Mapa Polski z zaznaczonymi miastami

Czym można zrobić np. mapę Polski (lub innych krajów) z zaznaczonymi wybranymi miastami?

Np. coś w tym stylu:

Można. Poszukałem i znalazłem mapkę spełniającą twoje kryteria.

Rozwiń temat. W sensie - czy jest to jakoś niezgodne z licencją/prawem/ujawnianiem tajemnic wojskowych?

Jakich znowu wojskowych? Nie róbmy z igły widły! :slight_smile: Załóżmy, że dzisiaj byłem w Gdańsku, toruniu, Bydgoszczy i chcę nanieść na mapkę tylko te miasta i nazwać fotkę “Moja dzisiejsza wyprawa” :slight_smile: I nie żadne Endomondo.

No ja Ci pozwalam. Nadal nie rozumiem problemu.

Pytanie było umieszczone w 1. poście - " w czym to zrobić?"…

A gdzie się podział ten pierwszy post, bo ja takiego w tym wątku nie widziałem.

W MS Paint :wink:

Zazwyczaj jest na początku tematu…

Prawie sprytnie :laughing:

1 polubienie

Nie rób ze mnie na przyszłość wariata :slight_smile: Dzięki :slight_smile:

Na pytanie “czym” można odpowiedzieć: “rękoma” :slight_smile: I nic tego nie wyniknie :slight_smile:
@XOR skonkretyzuj pytanie, opisz problem, im więcej informacji o tym co chciałbyś zrobić tym lepiej.

Zapewne chodzi o program do tego? Nie wiem, jak prościej zadać to pytanie…

Tzn?

Że najpierw pytałeś czy to wykonalne i późno zmieniłeś na “jak to wykonać / w czym”.

1 polubienie

JPRDL…

Gość na stronie (czy apce) chce wpisać X miasta, na mapie mają zostać one automatycznie zaznaczone.

1 polubienie

A ludzie nawet w pośpiechu wycięte literki wspominają…

To swoją drogą. Ale postanowiłem sprecyzować. Jak widać i to proste pytanie do wszystkich nie dotarło oprócz póki, co jedynej, światlej osoby - JPRDL…

https://www.google.com/maps/d/u/0/?hl=pl

Zobacz to czy Ci pasuje, nie wiem czy da się zapisać jako obraz. Ewentualnie printscteen.

Prościej skoczyć do marketu, kupić mapę Polski i szpileczki :stuck_out_tongue_winking_eye: