Masa blue screenów

Cześć

Od dosyć dłuższego czasu mam problem z różnymi blue screenami (to nie jest jeden i ten sam kod błędu tylko każdy inny), na samym dole kody błędów.

Sprzęt:

Procesor i5 7600

Karta graficzna GTX 1050 2gb

Płyta główna MSI MATE B250M

Dysk SSD M.2 PCIe NVMe 256GB Kioxia (Toshiba)

Dysk HDD Seagate Barracuda 1TB (2x500GB)

Pamięć RAM HyperX DDR4 16GB 2400MHz (2x8GB)

Zasilacz 600W

A więc, początkowo byłem naprawdę zadowolony z komputera lecz po jakimś czasie zacząłem dostawać pojedyncze blue screeny (jakieś 3 na tydzień) Z czasem ilość zaczęła się zwiększać aż komputer nie byl zdolny do jakiejkolwiek pracy. Uruchamiałem komputer i dostawałem BSOD po 20 sekundach wpatrywania się w pulpit. Komputer oddałem do naprawy i odebrałem go z informacją że siedział tam wirus który zainfekował mi dysk wraz z biosem (dysk zostałem wymieniony). Komputer działał bez zarzutów przez jakiś miesiąc i problem powrócił. Jest to niemożliwe że znowu złapałem wirusa ponieważ byłem bardzo ostrożny w tym co pobierałem. Aktualnie jestem w miejscu gdzie próbowałem zainstalować na nowo system Windows 10 lecz nie jestem w stanie tego zrobić przez BSOD który wyskakuje nawet podczas samej instalacji. Nie wiem czy jest to istotne ale ostatnio przy uruchomieniu komputera dostałem taką informację: "Over Current Have Been Detected On Your USB Device!!

System will shutdown after 15 seconds to protect your mainboard!!", odpialem kabel od płyty głównej który odpowiadal za USB z przodu komputera, po tym informacja ta zniknęła. Prosiłbym o jakąś pomoc, ewentualne pytania.

Większa część blue screenów które dostawałem:

KERNEL AUTO BOOST INVALID LOCK RELEASE

REGISTRY FILTER DRIVER EXCEPTION

IRQL UNEXPECTED VALUE

SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED

KMODE EXCEPTION NOT HANDLED

BAD POOL CALLER

APC INDEX MISMATCH

SYSTEM SERVICE EXCEPTION

KERNEL SECURITY CHECK FAILURE

CRITICAL PROCESS DIED

THREAD EXCEPTION NOT HANDLED

DRIVER OVERRAN STACK BUFFER

UNEXPECTED KERNEL MODE TRAP

Witaj.
Tak różne błędy, to chyba nie wirus. Wyjmij kartę graficzną, odepnij drugi dysk i po kolei zmieniaj jedną kość pamięci. Obejrzyj dokładnie kondensatory na płycie głównej. Jak dla mnie, to problem z zasilaniem.

Dzisiaj próbowałem podjąć się pracy nad nim lecz nawet się nie odpala, znaczy widzę i słyszę że wentylatory działają lecz nie ma charakterystycznego bipniecia przy odpalaniu oraz nie pokazuje się nic na monitorze.