Matryca do Dell Latitude e5510

Poszukuję matrycy do laptopa Dell Latitude e5510. Znalazłem 2 na allegro, z tym że różnią się wymiarami. Obie rzekomo pasują do w/w laptopa.

1. matryca
  2. matryca

Która z nich będzie pasowała, obie? Posiada ktoś może link do jakiejś listy kompatybilnych matryc? Szukałem, ale bez skutku. Dzięki, pozdrawiam.

Różnią się też rozdzielczością:

LTN156AT08 LP156WF1-TPB1
HD Ready FULL HD
1366x768 HD 1920x1080 FHD
5.5mm 5.7mm

Podejrzewam że te 0,2 mm więcej grubości nie spowoduje, że nie wejdzie?

Nie jestem pewien czy obie podejdą, ale ja bym brał tę z większą rozdzielczością :wink:

Jak szukasz jakiejś części do laptopa, to aby mieć pewność szukaj po jej symbolu, a nie modelu laptopa.
Wyciągnij starą i sprawdź dokładnie oznaczenie, bo jedna którą znalazłeś to: MODEL LP156WF1-TPB1, a druga MODEL LTN156AT08

To wiem. Jednak nie powinno wpłynąć to na kompatybilność?

Obie mają takie samo złącze. W teorii powinien laptop wykryć obie. Tyle teorii, bo serwisantem nie jestem i nie mam doświadczenia :wink:

1 polubienie

A co ich rozmiarami? Obawiam się, że nie będą pasowały do ramki. Jedna będzie za gruba, druga z kolei może być za wąska.
Chciałbym uniknąć rozbierania laptopa zanim kupię matrycę, dlatego szukam po oznaczeniu. Aczkolwiek jak nie będzie 100% pewności, że któraś z tych matryc podejdzie to chyba pozostanie mi jednak rozebranie lapka i sprawdzenie po oznaczeniu.

100% to tylko rozebranie lapka i stwierdzenie co tam siedzi

Chodzi ci o te 2 dziesiąte milimetra grubości? Nie wydaje mi się, żeby był to aż taki duży problem. Ja obstawiam nawet błąd pomiaru sprzedającego :wink:

według tego maxsupported 1600x900
https://www.laptopscreen.com/English/model/Dell/LATITUDE~E5510/

2 polubienia

O i to jest dobry trop.

Dzięki Wam za pomoc. Lepiej będzie jak rozbiorę lapka i będę się sugerował oznaczeniami na matrycy, a nie laptopie.

1 polubienie

Panowie mam następujący problem.
Znalazłem oznaczenie matrycy, jest to: B156XW02 V5
Znalazłem też matrycę: allegro.pl/oferta/nowa-matryca-dell-latitude-e6510-e5510-prec-m4500-7260528343
wg. linka podanego w opisie: https://www.panelook.com/modeldetail.php?id=8780#LTN156AT08-101_Compatible_Models moja matryca jest kompatybilna.
Zamówiłem, dzisiaj przyszła. Po podłączeniu obraz podaje, natomiast jest cholernie ciemny. Rozjaśnianie w biosie nic nie daje. Czy to znaczy, że matryca do zwrotu? Może coś przeoczyłem przy podłączaniu?

Musi to być oryginalna część dell. Prawdopodobnie zakupiona przez Ciebie matryca nie jest zaprogramowana dla tego komputera.

Ok, w takim razie leci zwrot. Myślałem, że można podpiąć zamiennik. Z tego co Pani w sklepie powiedziała, mają mieć te matryce w tym tygodniu, więc pewnie kupie ponownie. Dzięki za rozwianie wątpliwości.