:lol:
hehe ja naszczescie zdac mamtmy nie musze bo to byl moj przedmiot dodatkowy wazniejsza jest dla mnie fizyka
a mario pewnie zda bo jego maturka jest bardziej uproszczona od naszej nowej :x
is back 8)
powiem tak
miejscówka, dośc dobra, ściągać sie dało ;]
tematy nie najtrudniejsze ;]
pisałem na temat:
“Trudne wybory i ich konsekwencje” odnieś sie do wybranych utworów różnyc epok literackich.
napisałem na 9 stron kancelara:
w treści
-adam i ewa
-poncjusz piłat i chrystus
-antygona
-legenda o św aleksym
-makbet
-konrad wallenrod
-nad niemnem
-ludzie bezdomni
-dżuma
wspomnialem o:
-prometeusz
-przedwiośnie
-do tego kilka wspołczenych rozmyślań, typu trudne wybory przed najwyzszymi osobami w państwie (prezydent), trudne wybory społeczeństwa w obeiraniu prezydenta itp.
-wrzuciłem nawet konklawe jako przyklad trudncyh wyborów dotyczacych głowy kościoła, jak coś na topie
-małe acz liczne trudne wybory Polakó ukrywających żydów podczas IIWŚ, w opraci o “Pianiste” polańskiego
-w zakończeniu napisalem, ze w tym przypadku, rownież i ja dokonuje dośc trudnego wyboru na tym egzaminie, padło na ten temat, czy i jakie bede jego konsekwencje to sie okaże niebawem.
to tyle
pozdrawiam
wow latwy temat nie ma to jak stara matura :x nam to dali poje… na maska tematy na polaku :x
brawo. Widzę, że kolega zarządził
thx wszystkim za słowa wsparcia ;]
jaka wielka wiara w moje mizerne umiejętnoci, nie sądziłem ;]
squeet zycie jest takie, liczy sie pomysł! trza kombinowac ;]
temat podobny do mojej prezentacji maturalnej z egzaminu ustnego :lol: Temat: „Człowiek w sytuacji ekstremalnej. Analizując zachowanie wybranych bohaterów literackich polskich i obcych, omów ich wybory moralne, postawy”
No mówię, miszcz 8) Pozdro, fajnie że Ci poszło
Coś w tym jest…
Oj zagapiłem się :lol:
No ale czyż nie lepiej późno niż wcale, drogi fiesto ??
Jak mówisz mario, że poszło dobrze to gratulacje
No to było pewne i po co sie było denerwować.
Może, ktoś z forum rowniez zdawał maturke, niech napisze :]
bo zaraz sie okaże, ze ja jedyny rodzynek zdawałem oldschoolową maturke
Mario życze Ci powodzenia I za innych maturzystów też trzymam kciuki !
no to teraz juz tylko zostało Ci pochwalic sie ocenkami…
ja maturke mam juz dawno za soba, z kazdym nastepnym egzaminem na studiach stwierdzam ze to byla pestka:) (no moze nie zupełnie ale light)
Jutro geografia, miejmy nadzieje, ze znow meijscowka bedzie dobra, chodz nie zabieram ścąg, bo niewiem, co mialo by w nich byc moze wezme atas lub jakaś mapke, moze sie przydac ;]
Dzis pograłem w cmr2oo5, niewiem, jakoś nigdy nie przejmuje sie egzaminami, juz predzej moja mama, niemoze na mnie patrzeć
A zapomnialem dodać, ze polskiego uczyłem sie dokladnie na maturke 21minut, a na geografie jeszcze nic! Wychodze z założenia, ze mialem na to kilka lat, jak ktos ma mega braki, to co by nie robił geniuszem nie zrobi sie w ciagu kilku dni :]
jak zawsze NIEdziękuje :]
@fiesta a ten kopniak, to jakiś specyficzny? :lol:
i ponownie!
paciorek za moją dobrą miejscówke!
pozdrawiam
mariusz
pwiem ze brakow nienadrobisz ale ja uczac sie juz od lutego na matme i fize poprostu robilem arkusze uczac sie sposobow na dany typ zadania :lolL i to mi sie przydalo do tego powturzylem sobie caly material z trzech lat LO wiec mysle ze takie powtorki sa jednak warte straty czasu powodzenia jutro 8)
Fajne podejście do życia. Ja tak samo miałem na egzaminie końcowym w gimnazjum. Tyle że ja grałem w co innego pewnie w GTA VC
I co z tego - to nie chat :evil:
i już po pisemnej geografii :]
miejscowke jeszcze lepsza trafilem :]
pytania dośc rudne, ale system ściąg funkcjonował, nawet 5 razy zadzwonilem, do kompli w innym meijscu sali :]
prawda, to, ze matura jednak to jedno wielkie ściąganie
Nic jak tylko pogratulować
:hahaha: Również, nic tylko pogratulować
SMS’y rozumiem, ale żeby rozmawiać :lol: ?