Mam rower Decathlon, BTWIN, w zasadzie jestem zadowolony, jak na moje jeżdżenie jest ok. Ale po ostatnim pobycie w okolicach Babiej Góry ( fantastyczne zjazdy w lesie, polecam) zerwałem łańcuch i uszkodziłem zębatki. Łańcuch już wymieniłem, ale nie bardzo wiem jak dokupić mechanizm korbowy. Liczyć te zęby, wymiary, całość, czy może same te zębatki? Mogę jutro przed pracą zrobić zdjęcie jeśli jest potrzebne.
Sprawa dosyć pilna, bo chciałem uruchomić na weekend rower.
Nie mam w okolicy. Musiałbym bagażnik przyczepiać na hak i do Warszawy zabrać, a to upierdliwe. Zresztą nie wydaje mi się trudną czynnością wymiana takiego czegoś.
To akurat nie stanowi problemu, tylko jak zamawiać nowy? Na co zwracać uwagę? Wystarczy, że podam 175? Czy 170 też może być? Czy są różne rodzaje hmm gwintów, ilość zębów itd?
Taki film znalazłem, link, hmm. Ale ciekawi mnie, czy po prostu mogę kupić cały mechanizm korbowy, np. taki i będzie pasował, czy też mają one różne gwinty, trzeba liczyć te zęby itd?
Dawno rowerami sie nie „bawiłem” . Wolę na Babią, piechotą ale znajmy to rowerowy maniak i „gaduła”, więc coś mi sie tam o uszy obija. Czy poprawnie? Nie wiem