Media player classic nie odtwarza obrazu lecz sam dżwięk

Witam!

Mam taki problem z oglądaniem filmów na komputerze a mianowicie po załączeniu filmu obraz nie zostaje wyświetlany przez odtwarzacz(MPc). Jedynie zostaje odtwarzana ścieżka dźwiękowa z filmu.

Próbowałem także innych programów [winamp/storm codec pack]. Efekt zawsze ten sam.

Nie za bardzo wiem gdzie leży problem… Jeżeli macie jakieś pomysły to z chęcią je przeczytam:PP

Jaki masz system ,jakie kodeki zainstalowane na komputerze… - rozumiem ,że MPC to jedyny multiplayer z którego korzystasz

Windows xp Professional Sp3.

Co do kodeków to K-lite Mega Codec Pack.

Mpc używam tylko do odtwarzania filmów bo zazwyczaj wszystko na nim działało aż do teraz…

Odinstaluj kodeki i MPC za pomocą Revo Uninstaller- tryb rozszerzony bądź zaawansowany , następnie przeczyść rejestr systemowy CCleaner -m , pobierz i zainstaluj The KMPlayer 2.9.4.1436 - to doskonały odtwarzacz multimediów posiadający wiele przydatnych funkcji. Program bez problemu radzi sobie z formatami VCD, DVD, WMV, AVI, RealMedia, QuickTime… KMPlayer posiada w sobie zestaw kodeków potrzebnych do odtwarzania plików multimedialnych

Odinstaluj kodeki za pomocą Revo Unintallera lub Total Uninstallera (tryby jak kolega napisał wyżej).

Restart komputera,

Przeczyść komputer CCleanerem (Opcja Cleaner i Rejestr)

Ponownie zainstaluj KLMCP.

Jak nie pomoże to odinstaluj kodeki (jak wyżej) i zainstaluj:

ffdshow,

realatlernative,

quicktime alterntive.

klite to słaba paczka kodeków. Najlepiej zainstaluj Codec Pack Advanced, zwłaszcza DivX7.

Czy ja wiem… Używałem Klite przez 3lata i nie miałem żadnych problemów z odtwarzaniem czego kolwiek…

Usunąłem Klite z kompa by revouninstaller następnie przeczyściłem rejestr CCleanerem następnie wypróbowałem sposób pierwszy a następnie drugi. Niestety to nie pomogło.

Chciałbym jeszcze dodać jedną informację. Na komputerze mam utworzone dwa profile. Na jednym profilu filmy są normalnie odtwarzane przez Klite ale na drugim już nie…