Medion E6418, E6421, P1115 - klawiatura US + opinie

Witam,

Zastanawiam się nad zakupem laptopa i zainteresowały mnie komputery Medion, a konkretnie modele z Intel Core i5:

• E6418,
  • E6421,
  • Peaq P1115.

Ciekawi mnie czy można do tych notebooków dokupić klawiaturę z układem US?
Szukałem klawiatur wg. modelu laptopa, ale nie znalazłem.

Jaka jest Wasza opinia na temat w/w sprzętu?

pozdrawiam

… Może najpierw zainteresuj się zakupem zastepczego laptopa zamaist tych netbooków. :slight_smile:

Serio zamierzasz kupić coś z takim “wydajnym procesorem Intel i3-5005U i zintegrowaną grafiką zapewniajacą najwyższe doznania w zasosowaniach multimetialnych”?

Ja raczej nie doradzam złomu, a ten procesor ma wydajność Core Quada z 2010 roku, także tego… Ładne opisy, super cena to jedno, a sens zakupu przemyśl. Poważnie.

1 polubienie

Ja napiszę zaś krótko: nawet największemu wrogowi polecę by tą “markę” omijał łukiem co najmniej tak wielkim jak orbita Neptuna.

1 polubienie

Rozważam i5-5257U lub i5-6200U. Dokładając 350 - 500 zł mogę kupić nowy laptop z procesorem i3-7020U. Jednak patrząc na testy syntetyczne, nowa i3 jest średnio o 25% słabsza od wyżej wymienionych i5.

Laptopa będę wykorzystywał kilka razy w miesiącu, nie będzie to mój główny komputer.
Kartę zintegrowaną chcę z premedytacją, ponieważ planuje również używać Hackintosh.

… też średnio do poważnego korzystania. :slight_smile:

… Z tą grafią to był żart, natomiast zakup drogiego komputera jako rezerwowego może byc istotnie przesadą. :slight_smile: Najwyżej poczekasz godzinę na start i tyle. Klawiatura jest na 100% wymienna, pytanie, czy na amerykańskim/chińskim portalu aukcyjnym maja odpowiednią… No i czy nie rozleci się, bo nie wyglądają one solidnie do noszenia.

1 polubienie

Dlatego kombinuję, żeby jakoś zbilansować cenę, wydajność i przeznaczenie komputera :slight_smile: .