… Może najpierw zainteresuj się zakupem zastepczego laptopa zamaist tych netbooków.
Serio zamierzasz kupić coś z takim “wydajnym procesorem Intel i3-5005U i zintegrowaną grafiką zapewniajacą najwyższe doznania w zasosowaniach multimetialnych”?
Ja raczej nie doradzam złomu, a ten procesor ma wydajność Core Quada z 2010 roku, także tego… Ładne opisy, super cena to jedno, a sens zakupu przemyśl. Poważnie.
Rozważam i5-5257U lub i5-6200U. Dokładając 350 - 500 zł mogę kupić nowy laptop z procesorem i3-7020U. Jednak patrząc na testy syntetyczne, nowa i3 jest średnio o 25% słabsza od wyżej wymienionych i5.
Laptopa będę wykorzystywał kilka razy w miesiącu, nie będzie to mój główny komputer.
Kartę zintegrowaną chcę z premedytacją, ponieważ planuje również używać Hackintosh.
… Z tą grafią to był żart, natomiast zakup drogiego komputera jako rezerwowego może byc istotnie przesadą. Najwyżej poczekasz godzinę na start i tyle. Klawiatura jest na 100% wymienna, pytanie, czy na amerykańskim/chińskim portalu aukcyjnym maja odpowiednią… No i czy nie rozleci się, bo nie wyglądają one solidnie do noszenia.