Witam, mam problem z odtwarzaniem filmów na Megavideo. Normalnie powinno być tak, że film się odpala i po przekroczeniu 72 minut trzeba odczekać 54. Tymczasem mi informacja o przekroczeniu limitu może się pokazać nagle po pół godziny albo i krócej. Używam Opery jeśli to ma jakieś znaczenie i Windows Vista. Net ciągnę przez kabel 512 kb.
Możliwe że na innych serwisach oglądałeś jakieś krótkie filmiki dzięki megavideo i się z sumowało co razem wszystko dało 72 minuty.
Nie no raczej te z youtube’a się nie liczą. A czy przez to że łącze przerywa to może mi nagle czas się zmienić?
Wlicza się wszystko co oglądasz dzięki serwisowi megavideo i się to sumuje.
Eh… Może zapomniałem napisać na początku, że oczekuję pomocy od osób które takową mogą udzielić. Chyba że jednak youtube korzysta z łączy megavideo w co wątpię.
No sorry , ale sam tu wyjechałeś z youtube , ja napisałem że liczy sie wszystko co oglądasz dzięki serwisowi megavideo , ale jak nie dopuszczasz do siebie tej wiadomości to chyba raczej musisz sobie to czymś ciężkim do głowy wbić , a nie tu się unosić. Nie pasuje limit na megavideo to wykup sobie konto premium lub poczytaj w necie o limitach i jakie są na nie sposoby.Żegnam.
Heh, dobra nie będę tego ciągnął dalej. Może w takim razie zapytam bo po tym jak przerwało mi film po 20 minutach wyświetliła mi się strona megavideo i z mniej więcej takim podpisem “Jeśli niesłusznie otrzymujesz tą wiadomość najpewniej dzielisz IP z innym użytkownikiem Megavideo. Wyłącz proxy HTTP lub zapytaj dostawcę o możliwość przypisania unikalnego IP.” Teraz jak to sprawdzić czy mam indywidualne IP. Druga sprawa, jeśli w Operze w narzędzia - preferencje - zaawansowane - sieć - serwery proxy mam wszystko ustawione tak: http://www.przeklej.pl/plik/1-jpg-001aup8cvagh no to chyba dobrze rozumiem że mam wyłączone HTTP w Proxy więc nie o to chodzi?
Twoje zewnętrzne (publiczne) IP dzielisz z innymi klientami twojego dostawcy internetu i jedynym wyjściem jest zwrócenie się do ISP o przydzielenie publicznego adresu IP co niestety wiąże się z dodatkową opłatą.
Aby sprawdzić IP swojego komputera
Aby sprawdzić pod jakim adresem IP jesteś “widziany” w internecie wejdź tutaj: http://whatismyip.com/
Jak widzisz oba adresy są różne, ten pierwszy jest unikatowy w ramach sieci twojego ISP, natomiast ten drugi dzielisz z nimi.
paranoise , nazwij proszę temat konkretnie, bez zbędnych problemów w nazwie. Inaczej wyciągnę konsekwencje. Przeczytaj proszę ten temat viewtopic.php?f=16&t=394978