MembershipUser - własna baza danych


(ByczY) #1

Witam.

Czy ktoś z forumowiczów może mi powiedzieć jak przerobić membership'a w taki sposób aby przy rejestracji oraz logowaniu używana była moja własna tabela np. użytkownicy(id_użytkownika, inne...dane, login, hasło).

Czy jest w ogóle taka możliwość?


(Frankfurterium) #2

A używany przez ciebie język/framework/bibliotekę sam podasz czy chcesz skorzystać z pakietu “porada + wróżba” (usługa płatna)?


(ByczY) #3

No tak…

Więc projekt robię w ASP.NET w Microsoft Visual Web Developer 2010 Express, a język którym się tam posługuje to C#.


(somekind) #4

Jest taka możliwość - napisz swoją klasę dziedziczącą z MembershipProvider i korzystaj w niej z tabeli jakiej chcesz w jaki sposób chcesz.

Aby ASP.NET korzystał z Twojej klasy musisz ją jeszcze skonfigurować w web.configu.


(ByczY) #5

Czyli mówiąc prościej, muszę napisać własnego membershipa tak?


(somekind) #6

No tak.