Czy ktoś mi opisze po koliei co mam zrobić żeby sprawdzić tym programem kosc pamięci ? Może na forum już gdzieś jest opis ale nie potrafię znaleźć. Program mam ściągnięty i zainstalowany na dyskietce. I co dalej?
Prosz o pilną odpowiedź
Czy ktoś mi opisze po koliei co mam zrobić żeby sprawdzić tym programem kosc pamięci ? Może na forum już gdzieś jest opis ale nie potrafię znaleźć. Program mam ściągnięty i zainstalowany na dyskietce. I co dalej?
Prosz o pilną odpowiedź
Wsadzasz dyskietke, restart kompa i porgram Ci testuje 
Musisz miec w BIOSIE ustawione ze komp startuje z CD albo Dyskietki bo inaczej komp sie wlaczy normalnie.
Pamietaj tylko ze ten program dziala w kółko czyli po tescie zaczyna testowac od nowa :lol:
I tak bez przewry 
Dlatego jak skonczy 1 test to moze przerwac wciskajac ESC
(bynajmnije ja tak zrobilem)
Próbowałem , ale podaje komunikat , żeby wyciągnąć dyskietkę lub nośnik i nacisnąć enter. Po wyciągnięciu uruchamia się winda. Czy ma to coś wspólnego z bootowaniem i ustawieniami w biosie?
Ściągasz program MEMTEST 86 > rozpakowujesz go > wkładasz dyskietkę do napędu > jak masz rozpakowany program to klikasz install > podajesz literę stacji dyskietek przyważnie a > ENTER > program się zgrywa na dyskietkę jak zakończy > zrestartuj kompa i odpal z dyskietki > zacznie się test pamieci > testuj ok 2 godz,ale im dłużej tym lepiej 
DYSKIETKA MUSI BYĆ SFORMATOWANA PRZED WGRANIEM MEMTESTA :!:
TAK musisz mieć ustawione bootowanie z dyskietki.
Czy memtest napewno jest zainstalowany na tej dyskietce ??
Jak juz zainstalujesz go to nie wlaczaj dyskietki ![]()
Windows nie odczyta danych zainstalowanych na niej. Po instalacji progsa zrestartuj kompa.
Kiedy będę wiedział ,że program przetestował cała pamięć?
pokazuje się Pass i procenty oraz Test i procenty .
Po 20 min. Pokazało się Pass 1
Errors - 0
Ile MB masz pamieci ??
Mam 512 MB w jednej kości. Po trzech godzinach zrobił 9 testów i nie wykrył żadnego błędu . To chyba jest ok?
Najprawdopodobniej TAK :lol: :lol: :lol:
Wielkie dzięki wszystkim za poradę.