Memtest

Czy ktoś mi opisze po koliei co mam zrobić żeby sprawdzić tym programem kosc pamięci ? Może na forum już gdzieś jest opis ale nie potrafię znaleźć. Program mam ściągnięty i zainstalowany na dyskietce. I co dalej?

Prosz o pilną odpowiedź

Wsadzasz dyskietke, restart kompa i porgram Ci testuje :slight_smile:

Musisz miec w BIOSIE ustawione ze komp startuje z CD albo Dyskietki bo inaczej komp sie wlaczy normalnie.

Pamietaj tylko ze ten program dziala w kółko czyli po tescie zaczyna testowac od nowa :lol:

I tak bez przewry :slight_smile:

Dlatego jak skonczy 1 test to moze przerwac wciskajac ESC :slight_smile: (bynajmnije ja tak zrobilem)

Próbowałem , ale podaje komunikat , żeby wyciągnąć dyskietkę lub nośnik i nacisnąć enter. Po wyciągnięciu uruchamia się winda. Czy ma to coś wspólnego z bootowaniem i ustawieniami w biosie?

Ściągasz program MEMTEST 86 > rozpakowujesz go > wkładasz dyskietkę do napędu > jak masz rozpakowany program to klikasz install > podajesz literę stacji dyskietek przyważnie a > ENTER > program się zgrywa na dyskietkę jak zakończy > zrestartuj kompa i odpal z dyskietki > zacznie się test pamieci > testuj ok 2 godz,ale im dłużej tym lepiej :stuck_out_tongue:

DYSKIETKA MUSI BYĆ SFORMATOWANA PRZED WGRANIEM MEMTESTA :!:

TAK musisz mieć ustawione bootowanie z dyskietki.

Czy memtest napewno jest zainstalowany na tej dyskietce ??

Jak juz zainstalujesz go to nie wlaczaj dyskietki !!

Windows nie odczyta danych zainstalowanych na niej. Po instalacji progsa zrestartuj kompa.

Kiedy będę wiedział ,że program przetestował cała pamięć?

pokazuje się Pass i procenty oraz Test i procenty .

Po 20 min. Pokazało się Pass 1

Errors - 0

Ile MB masz pamieci ??

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=50125

Mam 512 MB w jednej kości. Po trzech godzinach zrobił 9 testów i nie wykrył żadnego błędu . To chyba jest ok?

Najprawdopodobniej TAK :lol: :lol: :lol:

Wielkie dzięki wszystkim za poradę.