-
Zwróciłeś uwagę jakie programy miałeś uruchomione?
-
Menu kontekstowe (klawisz N i/lub LPM) otwiera się na Pulpicie, czy na jakimś konkretnym programie?
-
Jeśli piszesz o normalnym klawiszu N, to czy jakieś inne klawisze w tym czasie mają „inne” działanie?
-
Jest to samodzielne n, czy z Shift lub Alt?
-
Gdy LPM działa jak Prawy (Menu kontekstowe) to Prawy wtedy ma funkcje LPM czy też otwiera Menu kontekstowe?
-
Sprawdziłeś, czy jest tak samo w trybie awaryjnym?
-
Spróbowałem uruchomić system jako „czysty rozruch”, ale przekombinowałem i nie mogłem wpisać PINu do logowania. System mam świeży, więc zrobiłem dzisiaj szybki format. Podłączyłem Unifying Logitecha i zaintalowałem Chrome -> Problem występuje.
W Menedżerze Urządzeń mam takie coś:
Lokalizacje tego Logitech Download Assistant, który najwidoczniej dodał się po podłączeniu urządzeń to C:\Windows\System32\rundll32. -
Pisząc coś, czy to w przeglądarce, czy to gdzieś w systemie, czasami po wciśnięciu ‘N’ wyświetla się menu. Tak samo LPM, czy to w przeglądarce, czy gdy próbuje coś wyklikać w systemie (na przykład uruchomić Notatnik).
-
Nie. Na przykład, gdy piszę do kogoś wiadomość, to tylko ‘N’ jest problemem.
-
Samodzielne ‘N’.
-
PPM też otwiera wtedy menu kontekstowe.
-
Na razie kilkukrotnie zalogowałem się w trybie awaryjnym, więc w sumie spędziłem tam kilkanaście minut i problemu nie było.
Pin niby ma szansę paść przy czystym rozruchu (komuś padło pisanie w systemowej powłoce Windows i przy okazji logowanie się zablokowało po próbie czystego rozruchu), pewnie podobny glitch do tego, że system go zapomina.
Na to wychodzi, w oknie logowania miałem komunikat Wystąpilo jakieś zdarzenie i twój kod PIN jest niedostępny.
Może kroki z tego linka?