Pytanie jak w temacie. Rozwinę… Po instalacji Win10 personalizuję ustawienia menu start, ikony ważnych dla mnie programów, rozmiary itd. Czy ktoś wie, w którym pliku rejestru są zapisywane te ustawienia? Chciałbym zrobić kopię ustawień, aby np po utworzeniu nowego konta (lub instalacji nowego W10) przywrócić ustawienia nie przechodząc na nowo całej procedury. Tak właśnie robię dla ustawień MS Outlooka. Jedno kliknięcie i wszystkie konta (a mam ich wiele) wraz z konfiguracjami przywrócone
Wow, dzięki wielkie! W PowerShellu dokonałem exportu. Na dysku C utworzyło wyeksportowany plik xml. o nazwie StartLayout. Wewnątrz wszystko pięknie zapisane. Ale mam problem z importem ustawień (PowerShell uruchomiony jako administrator).
Przy imporcie na inne konto o innej nazwie (ale ten sam PC) w konsoli PShell wyskakuje błąd na czerwono:
Import-StartLayout : The term ‘Import-StartLayout’ is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file, or operable program. Check the spelling of the name, or if a path was included, verify that the path is correct and try again.
At line:1 char:1
Import-StartLayout -LayoutLiteralPath C:\StartLayout.xml -MountPath C …
Mam Win10 (1607). Niestety, nie poszło, mimo, że zrobiłem jak proponujesz. Wyeksportowałem nowy plik (ale BIN) komendą: Export-Startlayout –path C:\StartLayout.bin (wyeksportowany plik widzę na C)
Import w PShell admin komendą: _Import-StartLayout -LayoutLiteralPath C:\StartLayout.bin -MountPath C:_
ale niestety, nie poszło. Ten sam czerwony komunikat. Chyba, że coś źle robię. A dasz radę sprawdzić import u siebie na nowym koncie, czy u Ciebie to working i jeśli tak - podesłać gotowe komendy, żebym nie walczył z czymś, co Ty już wywalczyłeś?
Czyli jeśli po wykonaniu sekwencji Export - Import utworzę nowe konto - Win utworzy menu wg tej zasady, tak?
A może to powinno jakoś być skojarzone z DefaultUserem?