Od jakiegoś czasu, jest dostępny Messenger dla Windows. Minus jest taki, że żeby go zainstalować, Microsoft wymusza zalogowanie się na konto. Nie mam konta MS i nie chcę mieć. Czy wobec tego jest jakikolwiek inny sposób na zainstalowanie tego komunikatora?
Męczy mnie wchodzenie przez przeglądarkę tylko po to, żeby z kimś pisac.
Załóż sobie konto lokalne.
Nie ma innej możliwości. Sklep MS wymaga do pełnej funkcjonalności Konta MS.
A nie można tego po prostu ściągnąć z innego miejsca?
Btw. nie jest to dla mnie żadne rozwiązanie. Przecież to absurdalne, że muszę się logować na konto MS, żeby zainstalować aplikację…
Nie wiem, gdzie zniknęła moja odpowiedź, ale Twoja rada jest totalnie z czapy i nie na temat.
Nie da się. Na Androidzie Google wymaga założenia konta, aby móc pobrać coś ze Sklepu Play - na Windowsie jest podobnie.
Klikasz “nie dziękuję” i aplikacja się instaluje…
Jak masz Windows starszy niż 1909 to może tam jest jakaś blokada / bug.
Wersji 2004 nie testowałem może za szybko robisz zabawę w instalację wersji Beta/RC…
Aplikacja potem wymaga konta Facebook (nie konto MS), numer telefonu lub e-mail (nie musi być hotmail / live.com).
I też bym polecał stary typ konta - konto lokalne a nie połączone z jakimś hotmailem / live.com.
Nie da się. Na Androidzie Google wymaga założenia konta
Można spróbować APK z “apkmirror
” niby najczystsze pliki aplikacji darmowych. Do płatnych zalecane by było jednak założenie konta i opłacenie aplikacji…
Duża szansa że aplikacja będzie potem normalnie aktualizowana przez Play Store bez konta.
Co innego apkmirror, co innego sklep Google. Do tego drugiego nie dostaniesz się bez konta użytkownika.
Nie muszę się dostawać by czytać wiersze o np. “WebView
” (gdy odinstalujemy Chrome lub mamy Android 5.X).
Działa opcja aktualizacji i PlayProtect to mi starcza. Nie chcę automatycznych aktualizacji to wyłączam 4G / Wi-Fi.
Kiedyś się dało …
No dobra, korzystasz z przeglądarki Chrome i masz w niej konto?
To dalej działa na 1909 ale autor musi utajniać że ma może Windows 8.1 lub na maksa wykorzystuje 18 miesięcy wsparcia starszego wydania (buildu) lub już jakiegoś co ma 36 miesięcy.
Receptury na klikanie “nie dziękuję” w kółko (ciągle) raczej nie ma (może makra wykrywające pop-up i klikające w ułamku sekundy).
Zapomniałeś, że są inne źródła pobierania aplikacji na Androida (Aptoide, ApkMirror, APKPure itp.) gdzie nie trzeba się logować
Nie zapomniał, to zdanie nadal jest prawdziwe:
“Na Androidzie Google wymaga założenia konta, aby móc pobrać coś ze Sklepu Play”.
Aptoide, ApkMirror, APKPure to nie jest Sklep Play.