Messenger - kilka funkcji, których brakuje

Witam,
pewnie jak wielu z was używam facebookowego Messengera. Ale nie podoba mi się kilka rzeczy. Po pierwsze, rozmawiając przez przeglądarkę, okno czatu jest malutkie - niewiele się tam mieści. Da się otworzyć 4 rozmowy naraz, ale piątej już nie. Oba te problemy są dla mnie niezrozumiałe, bo na ekranie zostaje mnóstwo miejsca. Pierwszy z nich da się rozwiązać, uruchamiając pełnoekranową stronę Messengera, ale wtedy z kolei mogę mieć tylko jedną rozmowę naraz. Tymczasem pracując zdalnie w domu, czasami muszę mieć otwartych nawet 6 okien rozmowy z osobami z pracy. Jest to więc bardzo uciążliwe. Szukałem aplikacji na komputer i niby jest, ale tam też da się otworzyć tylko jedną rozmowę naraz. Czy naprawdę nikt nie zrobił aplikacji, która pozwala mieć kilka rozmów naraz w większych oknach? To już stare Gadu Gadu ma te opcje.
Kolejny problem - czy da się ułożyć kontakty według ulubionych? Ani na telefonie, ani na komputerze nie znalazłem takiej możliwości, kontakty są ułożone według ostatniej daty rozmowy. Kolejna rzecz, którą Gadu Gadu robi lepiej. Prosiłbym o porady, czy chociaż jeden z tych problemów da się rozwiązać?

1 polubienie