Metro 2033 cena gry

Witam

Jutro czyli 19.03.2010 będzie premiera gry Metro 2033. Mam pytanie ile będzie kosztować bo na stronie http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=7887 pisze, że cena gry to 119.00 zł a na stronie http://www.empik.com/metro-2033-edycja- … 56450692,p pisze, że gra kosztuje 199.90 zł.

Więc moje pytanie brzmi czy empik po prostu sprzedaje za tak dużą cenę czy po prostu jedna ze stron ma stare informacje??

Z góry dzięki

Metro kosztuje około 70zł od hurtownika.

W granicach 90 na allegro czyli standardowo.

No i jak zawsze wielkie marki czy sklepy handlowe kupią po 60zł a sprzedają za 199. Taka marża.

Sam spotkałem się z kablem HDMI w MediaMarkt w cenie 69zł który na Allegro kosztował 8.99zł.

Niestety wyczytałem że posiadacze kart graf. Radeon mogą mieć duże problemy z odpaleniem tej gry… Te inf. raczej są prawdziwe bo to nie jedna osoba miała z tym problem… Więc lepiej się upewnij zanim kupisz grę :wink:

Ale milszo skąd wiesz, że mam radeona?! A to jak radzicie nie kupować tej gry w empiku tylko na allegro? Tylko jak kupie na allegro to gra będzie nie śmigana i nie zepsuta (pytam się bo nie kupuję gier na allegro)?

PS: To do jutra w empiku cena się raczej nie zmieni?

PPS:To bardzo proszę powiedzcie czy na radeonie 4670 ddr3 1800mhz 1024mb procesorem graf 800mhz gra będzie chodzić bo mam jeszcze 2 gb ramu i intel core 2 quad a na takiej stronie dałęm test i pisało, że powinno iść a skąd wiesz że na radkach nie chodzi jak premiera w Polsce dopiero jutro?

A i jeszcze jedno PS :). Downiedziałem się, że to 199.90 zł kosztuje gra w kolekcji kolekcjonerskiej i pytam się was co to może znaczyć już chyba wiem tam dodają instrukcję książkę na której podstawie jest gra maske gazową i worek :slight_smile: więc chyba kupię tą za 199.90 zł ale czy gra będzie mi działać jak chcecie dokładniej o mojej karcie graf to tu http://www.vobis.pl/oferta/komponenty_i … 024mb.aspx

xZdzislawx , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku ac7a4cd89050aa6e.gif

Nie wiem czy masz radeona, ale wolałem cie uprzedzić :wink:

To będzie działać???

Na moim radeonie działa bez problemu, nie wiem skąd te informacje, że na radeonach mogą być problemy, na przyszłość proszę podać źródło informacji (w tym przypadku pewnie plotki).

Ok to kupię tą grę. Tylko jeszcze jedno pytanie, do edycji kolekcjonerskiej dodana jest tez książka i inne rzeczy więc co to po prostu będzie w jakimś pudełku razem z grą aa jak nie to jak to dostanę???

PS: Czyli gra będzie działać?

Gra na HD5850 śmiga na max detalach.

Dziwne że ludzie mają problemy bo ci wszyscy z problemami mają za słaby sprzęt dlatego im nie działa.

A jednak gra nie idzie… :frowning: :frowning: a dałem dwie stówy. Jak ściągnę sp2 do visty bo mam sp1 i zainstaluję dx11 to gra pójdzie b jak włączam to nic i nagle “Program metro 2033 Executabale przestał działać”

PS: Ok na stronie z piratami :slight_smile: wyczytałem, że trzeba usunąć taki plik i będzie działało. Usunąłem i nie działało, przywróciłem nie działąło i tak kilka razy aż zadziałało i znowu przywruciłem to katalogu z grą i teraz działa! !!

Na kompie w mojej sygnie na:

Dx9 High 1024x768 bez AA i Filtrów 40-50FPS

Dx9 VeryHigh 1024x768 bez AA i filtrów 30FPS

(większej rozdziałki nie mogę odpalić, bo automatycznie podnosi się częstotliwość odświeżania, a mam CRT :(, ale i tak na 17" taka rozdzielczość nie przeszkadza! co innego GTA IV…

mi śmiga na 1280x1024 detale wysokie i filtry i się nie tnie :slight_smile: ale na wszelki wypadek resztę zostawiłem tylko detale na normalne choć się nie cięło, ale pytanie dalej jest

Dodane 19.03.2010 (Pt) 20:15

Zassałem sp2 instaluje i jeszcze instalne dx11 i czy coś to da czy raczej nie

Dodane 19.03.2010 (Pt) 21:32

Zainstalowałem sp2 i dx11 i jak wchodzę do opcji gry to nie da się przełączyć gry na tryb dx11 czemu?

Czy twoja karta graficzna to seria Radeon HD5xxx ??

Nie ale gdzieś wyczytałem, że karty graf obsługujące dx10 będą obsługiwać dx11.

Dla mnie to głupie… nie wykorzystali jeszcze potencjału Dx10… a już robią gry na Dx11… to za 5 lat będzie pewnie Dx15…

Gry tworzone są pod Xbox360 następnie konwertowane dla Playstation 3 i PC.

GPU Xbox360 jest zgodne z DX9c

GPU Playstation 3 zgodne jest z DX9c

GPU w PC zgodne jest z DX10/11

Do puki MS nie wypuści Xbox 720 zgodnego z DX11 nie będzie różnic po między DX9c DX10 czy nawet DX11.

To albo uwierzysz w bajki albo w sprzęt.

DX11 wykorzystują sprzętowo (na stan dzisiejszy) wyłacznie karty z Seri Radeon 5xxx.

Osobiście mam w menu do wyboru Dx9, DX10,DX11 na Wind7 64bit.

Jeśli nie masz karty obsługującej DX11 to ta funkcja nie pojawi się w opcjach gry.

Dx 10 od 9 niewiele się różni ;] Zbyt wielkich różnic nie ma. Za to 11 ma już teselacje, i to już jest duża różnica…

To po co robić karty DX 11 skoro 10 też to obsługują??

Zastanów się.

Fizyczna budowa i możliwości GPU nie pozwalają na obsługę DX 11.

Procesor DX 10 nie jest w stanie zaadresować pewnych poleceń z DX 11.