Takie szybkie pytanie: jakie ustawienia graficzne umożliwią mi w miarę komfortową grę? Mniej zależy mi na wodotryskach (tyle, że bez przesady. Nie mam zamiaru grać w 480p), a bardziej na 60-72fps.
Moja konfiguracja:
i7 4790 (3.6-4.0GHz)
16GB RAM
NVIDIA GeForce GTX 1060 6GB
Świadomy jestem, że w Google można łatwo znaleźć minimalne i rekomendowane wymagania tyle, że takie informacje nieraz mnie rozczarowywały, może ktoś na podobnej konfiguracji przechodził tytuł i podzieli się doświadczeniem?
Ja początkowo grałem na niskich ustawienia w rozdzielczości FHD na gtx660 i ledwo to chodziło (moja grafika nie spełnia minimalnych wymagań), zrobiłem delikatny OC karcie i jakoś da się grać na średnich ustawieniach z phisx (może trochę śmierdzi palonym plastikiem, ale to szczegół ). Najbardziej doskwiera mi brak VRAM przez co tekstury są brzydkie i momentami rozmyte.
Myślę, że 1060 spokojnie udźwignie ustawienia wysokie. W samej grze nie znalazłem rozbudowanych ustawień graficznych, widać że była projektowana pod konsole.
Dziękuję za szybką i konkretną odpowiedź. Kierowany sugestiami ustawiłem:
rozdzielczość ____________________1080p
Jakość________________________WYSOKA
VSYNC _________________________ PEŁNY
GAMMA _______________________________
Rozmycie przy ruchu________NORMALNE
DirectX____________________________DX11
Hairworks_________________________WYŁ.
Zaawansowany PHYSX_____________ WŁ.
Teselacja___________________________WŁ.
Filtrowanie tekstur_______________AF16x
Stopniowanie cieniowania__________0.9x
(Dalsze obniżenie cieniowania powoduje nieznośne dla oka rozmycie wszystkiego na ekranie)
Wrażenia po pierwszych minutach gry bardzo dobre. W ciasnych korytarzach bardzo płynie, po wyjściu na powierzchnie nie zauważyłem spadku wydajności - oby tak dalej!
Jeszcze raz dziękuję za pomoc
O widzisz! Czyli ten niezrozumiały dla mnie stopień cieniowania może odpowiadać za moje rozmycie, a nie mała pamięć vram. Pobawię się w takim razie tym ustawieniem. Dzięki za sugestię