MHDD 4.6 - ISO z plikiem tekstowym?

Dlaczego ISO MHDD zawiera tylko plik tekstowy wielkoścu 25 KB a ISO ma rozmiar półtora MB ?

Komputer nie bootuje tej płytki, i wcale mu się nie dziwie skoro zawiera tylko plik tekstowy :confused:

Z tej strony: http://hddguru.com/download/software/mh … 4.6iso.zip wszystko jest w porządku. Jest plik .iso 1,46 MB pod nazwą “mhdd32ver4.6”, gotowy do wypalenia. Pliku tekstowego tu nie ma w ogóle.

Nie chce mi się tego ściągać, żeby obejrzeć z bliska i sie na 100% upewnić ale najprawdopodobniej to iso zawiera obraz “czegoś” z własnym “systemem operacyjnym” bądź co najmniej systemem plików niewspieranym przez Windows. Stąd pod Windows (i np DOS) zawartość płytki nie będzie widoczna.

A to, że nie bootuje, to pewnie tylko i wyłącznie twoja wina :-D. Coś zrobiłeś źle, niezgodnie z instrukcją…

A ja myślę, że pliki potrzebne do startu są w bootsectorze tej płyty. Kiedyś robiłem “dyskietkę” startową na płycie. Plików na niej nie było, wszystko było w bootsectorze.

Właśnie pobrałem z strony producenta i Windows widzi tylko plik tekstowy w obrazie płyty, próbuje ją zabootować z boot menadżera i nie da się. Próbowałem nawet na kompie kolegi

A nagrałeś płytkę poprawnie?

Nie wątpię w Twe możliwości, ale zawsze może być błędnie nagrana.

Przestawiałeś opcje bootowania w BIOS-ie, czy korzystałeś z bootmenu dostępnego po naciśnięciu F11 lub innego klawisza?

Korzystałem z bootmenu, nagrałem już 4 takie płytki, i zawsze nagrywałem z najniższą prędkością

Pobrałem, wypaliłem i działa! Na płycie faktycznie widać tylko plik tekstowy z tekstem “Please boot from this CD!” i… płyta uruchamia się z bootowania (z BootMenu) i przechodzi do menu roboczego MHDD bez problemu. “Marcin1147” ma rację!