Miałem XP,doinstalowałem Viste Home Basic i XP nie działa


(Ramzeswpr) #1

Siemka wszystkim :slight_smile:

Mianowicie mam problem jak w temacie - najpierw miałem Windows XP Prof.SP3 a potem podzieliłem czysty dysk na partycje i na jednej z nich [E] zainstalowałem Windows Vista Home Basic.Vista działa jak trzeba,mam tylko drobne problemy z Menedżerem zadań bo gdy chce zamknąc program korzystający z dużych zasobów pamieci to np w przypadku emule'a [xtreme mod] pojawia się ekran zakańczający program,czyszczący kolejki,cache etc. ale ma "zawiechę" i niby program już nie obciaża neta ale w menedżerze zadań wciąż istnieje :? :?

Ale mój główny problem polega na tym,że po zainstalowaniu Visty, XP przestal sie uruchamiać.Włącza się niby,loguję się na konto użytkownika,podając hasło a potem gdy ukazuje mi sie już tapeta pasek zadań i ikony Pulpitu,to takjakby Autostart się zacinał i pasek zadań a dokładnie część,gdzie ukazują się jakieś powiadomienia,jest pusta... Gdy chcę cokolwiek otworzyć np.Mój komputer czy rozwinąć np Menu Start ,komputer się zawiesza,a kombinacja wywołująca normalnie Menedżera zadan nie działa.

Proszę,pomożcie [-o<

Jeśli jest tu gdzieś wątek,który ROZWIĄZUJE ten problem a nie tylko go porusza,proszę o linki i ewentualne skasowanie tematu - ale ja nie znalazłem takowego problemu w serwisie.

Z góry dziękuję [-o<


(mati75) #2

http://www.searchengines.pl/Zarzadzanie ... 98632.html


(Alden Jone) #3

Pokaż zawartość boot.ini Visty (start-uruchom-sysdm.cpl-opcje uruchamiania i odzyskiwania). Tam powinien być wpis o tym jakie są systemy. Jeśli nie będzie to uruchom konsolę odzyskiwania Visty i wpisz tam: bootcfg /rebuild i jeśli znajdzie wpis o XP to bootcfg /add