W niektórych marketach przy zakupie laptopa oferowany jest office 365 o ok. 100zł taniej. Z tym że są to licencje na rok. Co po po tym czasie? Miałam office 2007 i do tej pory mogę z niego korzystać, tylko od jakiegoś czasu nie jest już wspierany - brak jest aktualizacji i zabezpieczeń. Podobno w przypadku Office 365 nie można edytować dokumentów. Czy jest możliwość zakupienia MS Office i korzystania z niego przez kilka lat bez ponoszenia dodatkowych kosztów corocznej subskrypcji - tak jak np. Office 2007?
Zobacz sobie MS Office 2016 czy 2019 chyba jest.
Office Home & Student 2019 masz jako wersję dożywotnią bez abonamentu.
W pewnym markecie agd, podczas rozmowy o MS Office zdziwiłam się, że teraz są tylko dostępne opcje rocznego abonamentu. Sprzdawca nawet nie wspomniał o możliwości zakupu pakietu dożywotniego… Z tego co zarientowałam się , to jest koszt od ok. 500z, chociaż są wersje od 40zł, ale to chyba jakieś nielegalne …
Czy na laptopie z Windows 10 można zainstalować pakiet Office 2007? Niestety nie wiem na ile komputerów mam ten pakiet - był kupiony w ofercie dla studentów (MS Profesional Edition 2007). Czy można to w jakiś sposób spawdzić?
Dokładną liczbę stanowisk sprawdzisz dzwoniąc na infolinię MS. Nie wiem jak to wygląda w przypadku licencji studenckich, ale chyba normalnie można przenosić licencję. Warunkiem jest deinstalacja pakietu na starym sprzęcie.
Z tego co się dowiedziałam na infolinii, to tak jak wspomniałeś - można zainstalować na innym komputerze, ale wcześniej odinstalować z poprzedniego. W przypadku zepsucia się komputera i tym samym braku możliwości odinstalowania, również można. Chodzi o korzystanie tylko z jednego sprzętu. Przy okazji dowiedziałam się, że dla osób posiadających poprzednie wersje Office’a jest upust na zakup nowej wersji.
Inna sprawa czy Office 2007 będzie działa na Windows 10, ale to chyba muszę założyć osobny wątek. Dziękuję za pomoc:)
Mam kupionego oryginalnego office dla studentów w 2007 roku. 12 lat już używam na trzech jednostkach. Office dla studentów 2007 nie był pro, tylko Microsoft Office Home and Student 2007. Zapewniam - na laptopie acer aspire działa bezbłędnie od 2010 roku bez aktualizacji, na starym pc i teraz na optiplexie 780. Właśnie w lipcu przeszła trzecia aktywacja na kupiony optiplex, czyli wszystko gra.
Dla studentów office 2007 jest na trzy stanowiska.
Dodam, że wtedy to office kosztowało ok 280 zł.
Również tyle zapłaciłam. Mam wersje rozbudowaną z Accesem i innymi programami. W dokumnetach nie ma żadnej wzmianki odnośnie dostępu na 3 stanowiska. Tylko w części dt. wydzielania części składowych jest wzmianka o nie więcej jak jednym komputerze, stąd moje wątpliwości. Mam w planach zakup laptopa z W10 i rozważałam zakup z Officem 365, póki nie dowiedziałam się o możliwości zakupu nowej dożywotniej wersji lub właśnie instalacje starego 2007
Masz office, to masz licencję. Wchodzisz w opcje programu word, zasoby, informacje, wyświetl postanowienia licencyjne i czytaj. Ja mam sposób na skopiowanie treści. U mnie pisze:
„licencjonowanym urządzeniem”. Partycja sprzętowa lub dysk są traktowane jako oddzielne urządzenie.
a. Licencjonowane urządzenie. Mogą Państwo zainstalować jedną kopię oprogramowania na trzech licencjonowanych urządzeniach domowych do użytku osób mieszkających w domu. Oprogramowanie nie jest licencjonowane do użytku związanego z prowadzeniem działalności komercyjnej, nienastawionej na zyski lub przynoszącej zyski.
Jak zechcesz, to się doczytasz.