Studiuję online i udostępniono mi Microsoft Office 365, mam go po zalogowaniu się na swoją pocztę na Outlook. Czy mogę ten pakiet MSOffice zainstalować sobie na mój komputer? Jakie wtedy wpisać hasło i klucz? Da się czy mogę z tego pakietu korzystać tylko poprzez zalogowanie się na pocztę? Bo mój pakiet skończył mi się już. Nie otrzymałam od uczelni ani loginu do tego pakietu ani klucza. Pomocy!
Licencja pewnie nie zezwala na użytek prywatny. Hasła od uczelni nie dostaniesz, a zwłaszcza klucza
Jeśli to wersja dla Edukacji, taka jak dla szkół podstawowych, to Microsoft w tej wersji nie oferuje aplikacji instalowanych na komputerze.
Nie znam się na tym dlatego pytam. Mam udostępnioną wersję 365 i zastanawiam się czy ma te same funkcje jak taka domowa wersja. Bo pasek u góry taki jakby bardziej ubogi.
A czy chociaż można zmienić język z angielskiego na polski?
Jeśli tam to jak to zrobić?
Jeśli to jest wersja edukacyjna to nie. Najlepiej sprawdzić licencje i na co pozwala. Bez licencji możemy tylko spekulować.
Logujesz się, wchodzisz do panelu głównego i tam masz menu „instalowanie aplikacji”:
I tam będą te aplikacje, które w ramach uczelnianego pakietu możesz zainstalować lokalnie. Zwykle w wersji edu jest tylko Skype:
Język zmieniasz tu:
ps. jeszcze możesz lokalnie zainstalować Teams, wchodzisz od online wersji Teams i tam w ustawieniach możesz pobrać wersje do instalacji lokalnej:
Mam tam wszędzie język polski, a w wordzie pasek u góry nadal jest po angielsku.
Znalazłem takie info:
Ale co to w praktyce znaczy, nie mam pojęcia. Skontaktuj się z administratorem systemu w swojej uczelni.
To akurat nie jest takie proste, bo tam nikt nic nie wie nigdy.
Albo nie odpowiadają na maile. Chyba będę musiała się pomęczyć z tym angielskim.