pytanie i prośba o pomoc w jednym. Otóż chciałbym skonfigurować tak swojego outlooka, aby po jego włączeniu wyskakiwało okienko z listą kont mailowych, wybieram właściwe na które chce się zalogować, wpisuje hasło i otwiera mi się Outlook tylko z tym kontem które wybrałem, czy jest to możliwe? A jeśli tak, to co mam zmienić w ustawieniach?
Obecnie po włączeniu outlooka mam dwa konta w jednym programie
W momencie :Outlook tests the accounts settings by logging into the incoming mail server and sending a test email message. When the test is finished, click Close. Pojawia się okienko: Zaloguj się do serwera poczty przychodzącej (IMAP) wyskakuje kilkanaście razy z wcześniej wpisaną nazwą użytkownia i hasłem aż do momentu: Zaloguj się do serwera poczty przychodzącej (IMAP): Połączenie z serwerem zostało przerwane. Jeżeli problem będzie występować nadal, skontaktuj się z administratorem serwera lub usługodawcą internetowym.
Mam włączony IMAP na GMAILU, najdziwniejsze jest to, że mam inne konto na gmailu, które mam skonfigurowane z outlookiem i działa bez problemu. Dzisiaj je usunąłem i skonfigurowałem jeszcze raz i jest wszystko OK, a to moje drugie, z którym się męczę dalej jest ***, po wprowadzeniu wszystkich ustawień wg. Twojej instrukcji nadal wyskakuje komunikat o logowaniu sie do serera IMAP… masakra…