Microsoft Wirtual Machine 2004

Witam. Zainstalowałem ten program ze strony Microfostu (trail, wersja 45 dniowa) i mam takie pytanko.

Zainstalowałem sobie Winde 98 (oczy. wirtualną), chodzi ładnie, ale…czy jak wgram sterowniki do grafiki, do neta to wszystko się bedzie zapisywało gdzies w c/program files czy w pamięci wirtualnej ??

Chodzi mi oto żeby np. wgrać sobie grę i żeby jej nie bylo widac na windzie xp . Only on 98 :slight_smile:

chyba chodzi ci o MS Virtual PC? bo Machinie to tylko Java slyszalam…

W moich dokumentach bodajze, masz plik bedący dla twojego 98 dyskiem twardym i w tym pliku gromadzone są wszystkie pliki twojego wirtualnego systemu

w Program files masz tylko prawdziwie zainstalowane programy, nie wirtualne :slight_smile:

To gdzie ja mam ściągać i wgrywać programy na wirtualnym 98, skoro w c:/program files mam tylko prawdziwe zainstalowane programy ?? :slight_smile:

Z 3 moich partycji, w. 98 widzi tylko jedną (C:) Gdzie mam instalować progsy,aby nie dawać ich na dysk ??

Z góry dzięki 8)

na wirtualnym dysku Win 98 stworzył ci podczas instalacji tego systemu taką samą strukture katalogów, jaką byś miał instalując Windowsa 98 nie wirtualnego, na prawdziwej partycji. Masz tam więc patrycje C: oraz katalog Program Files, gdzie domyślnie bedą tworzyć swoje katalogi programy, które instalujesz w wirtualnym Windowsie.

Pamietam, bo kilkanascie razy instalowalam u siebie Virtual PC, a na nim rózne Windy (i jednego Linuxa)do testowania różnych programow.

Dzięki, już rozumiem. Zainstalowałem sobie teraz wirtualnego linuxa :slight_smile: