Microsoft Word - tekst nie przeskakuje na koljene strony

witam. Mam taki problem w Wordzie. Pisząc coś kiedy dochodzę do końca strony tekst nie przeskakuje na kolejną. Nie wiem dlaczego tak sie dzieje. Próbowałem wielu metod ale nic nie pomaga. Mam więc możliwość pisania tylko na jednej, pierwszej stronie.

Que??

Zmień może widok na układ wydruku

menu Widok>układ wydruku

co Ty, nie działa wciąz, zreszta próbowałem już wszystkiego :confused:

To dziwne, bo w Wordzie podział strony jest wbudowany automatycznie i powinieneś mieć to zaznaczone w Wstaw --> Znak podziału --> Podział strony. I to powinieneś mieć zaznaczone, więc sprawdź…

Natomiast istotną cechą jest, w którym miejscu ten podział strony występuje, a regulują to rozmiary strony, jakie sami ustawiamy Ustawieniach strony.

Standartowo jest to 21X29,7 cm - możliwe zatem nie masz tam ustawionych żadnych parametrów i wszystko jest z niewiadomych przyczyn wyzerowane.

Spróbuj jeszcze tego:

Start -> Uruchom -> winword.exe /a (spacja przed przełącznikiem)

Możesz także z pozycji Rejestru usunąć klucz Data , w ten sposób zresetujesz konfigurację i inne syf, a przy ponownym włączeniu Worda ten klucz Ci się odbuduje w sposób domyślny.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Office\9.0\Word\ Data

Przy czym te cyferki w środku są zależne od wersji Worda:

dla Worda 97 - 8.0

2000 - 9.0

2003 - 10.0

2007 - 11.0

Usuwasz cały folder Data.

Jeżeli masz na kompie kilku użytkowników, to samo robisz z kluczem

HKEY_USERS\Default\Software\Microsoft\Office\9.0\Word\Data

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Sprawdzę Wszystkie rozwiązania i sugestie.

A co się wtedy dzieje kiedy dalej coś piszesz?

Tekst jakby schodził na drugą stronę, bo znika z pierwszej, jednak ja nie mam podglądu na kolejne strony.

Złączono Posty : 31.01.2007 (Sro) 14:49

Nic nie pomogło usunięcie z rejestru katalogu data z worda.

Co może być przyczyna tego stanu rzeczy?