witam wszystkich
mam problem mianowicie chce zmienic rozmiar dysku c kosztem e
wszystko ok robie nieprzydzielone miejsce ale nie moge go dolaczyc do dysku c
o co w tym chodzi ??
z gory dzieki za odp
witam wszystkich
mam problem mianowicie chce zmienic rozmiar dysku c kosztem e
wszystko ok robie nieprzydzielone miejsce ale nie moge go dolaczyc do dysku c
o co w tym chodzi ??
z gory dzieki za odp
A masz jeszcze d:? Jeśli tak to nie przydzielisz miejsca z e: dla c:
nie da sie??
a da sie z e do d a nastepnie z d do c?
Zrób to spod płytki bootowalnej a nie przy działającym windowsie
sorry ale nie zbyt orientuje sie w tym komputerowym slangu
moglbys to opisac bardziej dokladnie
z gory dzieki 
Tak. Teraz się da. Do partycjonowania używaj prostego Easus Partitions Home Master
nic nie moge zrobic mam te 20 gb wolne i moge je tylko cofnac do e
wstawil bym scr ale nie wiem z jakiego powodu nie moge
no nie wiem
chodzi o to ze to miejsce na c jest mi bardzo potrzebne
zaznacze ze rowniez w programie paragon partition manager mam taki sam problem
wszystkie dyski sa w ntfs
Po pierwsze usuń zbędne “śmieci” z c (bo są na pewno) [-X
po drugie programem EPM robisz w następujący sposób: odpalasz epm, ukazuje ci sie obraz z partycjami, klikasz na e potem resize/move zmniejszasz e o żądaną wielkość (suwakiem, lub wpisując wartości numerycznie) - powstaje nieprzydzielone miejsce “za e” następnie klikając w 'prostokąt" e przesuwasz go max w prawo, wtedy wolne miejsce powinno znaleźć się między d a e, następnie powtarzasz tą operację, klikając tym razem w “prostokąt” d, przesuwając go również w prawo i po tej czynności wolne miejsce powinnno znaleźć się pomiędzy c a d. Teraz klikasz na c i resize/move powiększasz o nieprzydzielone miejsce po czym zatwierdzasz apple, komp sie restartuje i zaczyna się operacja zmiany wielkości partycji. Potrwa to w zależności od pojemności dysków, ich zawartości oraz szybkości procesora - od 10min do nawet 1,5 h.
Powodzenia!
Pkey , proszę zapoznaj się z tą stroną oraz tym tematem, a następnie popraw tytuł tematu, używając przycisku 
partition magic
Easus Partition Meneger i podzielisz sobie rozmiar partycji jak tylko chcesz. Obsługa jest banalnie prosta - suwakowa, program jest ceniony i polecany przez innych użytkowników. Znajdziesz go na vortalu dobreprogramy.pl