Miejsce na dysku

Mam dysk 750GM i dwie partycje obie po 350GM. Na dysku D pokazuje mi, że zajęte jest 169GB, ale jak zaznaczę foldery to pokazuje mi że jest 35GB zajętego miejsca i ta druga opcja jest bardziej prawdopodobna. Czy mam może ukryte pliki albo coś? Pomocy.

Pewnie tak! Na przykład punkty przywracania systemu dla dysku D. Skonfiguruj przywracanie systemu tak, aby było ono włączone (monitorowanie) tylko i wyłącznie dla partycji systemowej (pewnie C?), przy czym ogranicz miejsce na punkty przywracania systemu dla tej partycji do wartości około 1000 MB, co w zupełności wystarczy. Monitorowanie innych partycji oczywiście wyłącz, przywracając w ten sposób sporo miejsca na dysku.

A jak zobaczyć te ukryte pliki?

Arivia ,

Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

Panel sterowania > Opcje folderów > zakładka Widok i odznacz pozycję Ukryj chronione pliki systemu… oraz zaznacz pozycję Pokaż ukryte pliki… dla Windowsa 7.

Dla XP-ka jest podobnie, tylko w Panelu sterowania chyba nazwa jest nieco inna (nie pamiętam).