Migająca matryca w laptopie

Witam.Mam problem z laptopem tego typu iż pojawiają się momenty, żę matryca zaczyna migać,pojawiają się różne kolory,przebarwienia itd.Moje pytanie jest takie,czy jest to wada matrycy czy może jednak systemu(mam win 7),laptop ma 4mies,oczywiście mogę go oddać na gwarancje tylko jeśli nie jest to wina lapka to szkoda czasu na to żeby leżał bezczynnie w serwisie .Dziękuję za poradę.Pozdrawiam

obawiam się że to nie wina systemu, ale matryca albo karta graficzna

Jeżeli laptop jest objęty gwarancją, to proponowałbym jak najszybsze oddanie go na do serwisu. Wszystko wskazuje na awarię matrycy lub grafiki.

Najprawdopodobnie winda taśmy. Często był składadny i otwierany??

praktycznie zawsze go składam jeśli zamykam system itd,też mi sie tak wydaje ,bo jak poruszam pokrywą to w pewnym ustawieniu przestaje migać.czyli nie pozostaje nic innego tylko serwis…

A co to ma do rzeczy?

Ja też składam i otwieram laptopa i jakoś już od 2 lat nie mam najmniejszego problemu z matrycą.

No akurat mu padła taśma…Uwierz mi że “to coś” potrafi się łamać i kruszyć w zależności jak zmontują w fabryce. W swoim 3 rok i też często składam i nic się nie stało…Kwestia montażu…