Migające coś

:slight_smile: Witam,jest to mój pierwszy post.

On nie będzie idealny jak każdy,no ale będzie…

Od pewnego czasu (może miesiąc? dwa?)

zauważyłam zielone pikselki gdy włączam komputer,tam przy starcie komputera i to tak miga dziwnie. (zielone i małe)

mam monitor ‘ledowy’ nie wiem jak to sie pisze :slight_smile:

Teraz coś trudniejszego.

otwieram google chrome, albo po prostu internet, i na youtub’a wchodzę ,aż tu nagle ( to się zdarza zawsze) nie wiem jak to coś nazwać… to wszystko tak miga…

To się zdarza wszędzie i zawsze…

takie coś jeszcze w kształcie na dole trójkąta.

Filmów też nie mogę oglądać w media player bo się zaraz zatnie i automatycznie pojawia się blue screen i wyłącza się.

Na dole,tam gdzie windows jest ten taki pasek to tak samo jak po prawej z tym trójkątem.

http://img401.imageshack.us/img401/4679/fotox.png

http://img707.imageshack.us/img707/5408/fot2e.png

Jeszcze przypomniałam sobie iż,wyświetla się komunikat o sterowniku Nividy chyba karty graficznej że został uszkoszony…

Wiem,tego nie da się zrozumieć i chyba też jak pomóc nie wiem co się dzieje.

Ten komputer ma około 6 lat (ponieważ z windowsa xp był przeinstalowywany 2 razy na win 7)

Więc dlatego,a a monitor jest ‘ledowy’ jak już pisałam też ma tak około 5 albo 6 lat,więc jest stary,karta graficzna też.

Może z kartą problem jest?

Proszę o pomoc :frowning:

“Robi się” tak od razu czy dopiero po jakimś czasie?

Ale tak na teraz zaraz co mi przychodzi do głowy… CZYSTA instalacja sterowników do karty graficznej oraz DirectX, odkurzenie karty graficznej, odkurzenie monitora, odkurzenie kompa w środku wogóle :stuck_out_tongue_winking_eye:

Metkaw ,

Proszę zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.

Artefakty - karta graficzna się przegrzewa albo jest już uszkodzona i do wymiany.

Mogło paść chłodzenie karty graficznej i po prostu się przegrzewa (jeżeli po jakimś czasie) albo coś nie tak z kartą.

Tak jak pisał phx84lbn: odkurz jednostkę w środku, zobacz czy nie jest chłodzenie uszkodzone w karcie graf.

Odkurz WSZYSTKIE wiatraki, wyciągnij kartę i przeczyść wejście do karty. Jeżeli to nie zadziała sprawdź z inną kartą graficzną.

Jeżeli problem pojawia się na innej karcie graf to pewnie coś z wejściem.

Przeinstaluj sterowniki do Nvidii. Odinstaluj stare i zainstaluj nowe (pobierz ze strony producenta), directX też przeinstaluj.