Migający myślnik, konsola odzyskiwania nie pomogła

Witam

Niedawno wymieniłem kondensatory w moim starym komputerze. Wszystko już powinno działać lecz pojawił się problem, otóż przy włączaniu komputera i potwierdzeniu sygnałem biosu, że wszystko ok pojawia mi się migający myślnik, próbowałem wielu rzeczy konsoli odzyskiwania również na innym komputerze, lecz i to nie pomogło. Co mogło się stać?

Wymieniłem zasilacz z 400w Logic na 250w Fortona

Przepinałem pamięci ram na różne sloty i testowałem osobno( ponieważ mam dwie kości jedna 512mb druga 256mb)

Podpinałem inny HDD lecz to dzieje się to samo

Czy BIOS widzi wszystkie urządzenia?

Tak, HDD jest na pierwszym miejscu w rozruchu i widoczne są wszystkie napięcia.

Płyta główna (MSI KT4V) jest z 2002 roku.

Źle działający kondensator mógł powodować przeciążenie innego elementu.

Mam takiego Della gx270 u którego są napuchnięte kondensatory ale chodził normalnie.Dowiadywałem się,że aby wymienić kondensatory to trzeba kupić całą serię i wymienić całą serię, nawet te które wyglądają dobrze.

Przyczyną napuchnięcia mogło być złe napięcie doprowadzone do karty graficznej.

Odstawiłem więc ten komputer bo nie chce mi się z nim nic robić.Zakupiłem poleasingowego Della755 i na razie mam spokój.

W Twoim przypadku mogło być to samo albo co innego.Trudno powiedzieć.

Czasami jest tak,że kursor miga trochę dłużej po wymianie jakiegoś podzespołu i trochę trzeba poczekać.Miałem taką sytuację jak wymieniłem napęd DVD.

Przy następnym rozruchu pracował normalnie.

Ile mniej więcej czekałeś? No cóż nie będę wymieniał wszystkich co najwyżej kupię całą nową płyte główną.

Około 3 do 5 minut,dokładnie nie pamiętam.

Zamiast czekać te kilka minut to zniecierpliwiony restartowałem ręcznie.

Dopiero jak odszedłem na chwilę przy kolejnym razie to dopiero uruchomił się.