Migający obraz w monitorze - czerowne kreski migając w poziomie

Witam
Podczas pracy komputera nagle zrobił się czarny ekran po czym po chwili wrócił normalnie i za chwile znów wrocił by po chwili zaczeły sie czerwone paski w poziomie które migają (falują) dodam zę wyłączenie komputera pomaga ale raz działa normalnie dłuzej a czasami krócej i potem znów to samo te miganie jest na razie takie jak by to powiedziec lekkie dodam tez ze to nie wina monitora bo monitor normalnie działa a duzo wczesniej to sie nie raz zdarzyło tak ze komputer nagle sie zawiesił i nic nawet restart nie pomagał tylko musiałem kablem podłaczanym poruszac zeby załapał a to juz dawno temu sie działo i nawet był w serwsie kiedys własnie przez to i nic nie wykryli mysle ze to wina karty graficznej czego efektem są te w poziomie migawki czerwonych pasków

Pisz jaśniej tak na przyszłość i przecinki używaj.
Piszesz, że to wina monitora a za chwilę, że to wina karty graficznej.
To jak to jest w końcu?
Monitor ile ma lat? Może być tak, że tylko kabel HDMI do wymiany, albo monitor, lub też karta graficzna.

Przecież wyrażnie napisałem , że monitor działa , a monitor dokładnie LG Flatron E2350 V będzie już z 10 lat , ale to monitor bardzo dobry jak na temten czas to bardzo dużo za niego dałem , pod monitor mam też podłączony dekoder nc + i elegancko śmiga , a kabel HDMI to mam z dekodera do monitora a do kompa to taki biały nie wiem jak on sie nazywa

OK. Jeśli masz możliwość, podmień kabel HDMI od PC, zobacz, czy to nie wina kabla czasami.
Tak się składa, że 2 miesiące temu, kabel HDMI też powodował u mnie problemy, czerwone paski, zanik obrazu… Wymiana kabla HDMI wtedy była słuszna. Do dziś mam spokój.

Podłączyłem HDMI i wydawało mi się , że jest ok , aż nagle czarny ekran i tak kilka razy i powrót i wdarzyło to się już więcej razy niz na tamtym kablu ewidentnie tutaj karta graficzna jest chyba winna

Można obstawiać, że jednak karta graficzna.
Sprawdzałeś temperatury karty graficznej? Wymieniałeś pastę termoprzewodzącą ostatnio?

Jak sprawdzić temperature karty graficznej ? Ja sam na pewno nic w kompie nie robiłem wiem chyba , że mi kiedyś wymieniali paste , ale to chyba od procka nie pamiętam.
Dobra załóżmy , że to jest karta graficzna daje kompa do seriwsu i tam stwierdzają oficjalne , że to jest karta graficzna i moje pytanie do was znawców jest takie co robić na jaką wymienić bo jak wiadomo części komputerowe bardzo ostro poszły w górę i czy jest sens dokładać do kompa kóry kupiłem w 2012 roku i czy ewentualnie lepsza karta w tym kompie ma jakiś sens ?

Specyfikacja komputera:
Windows 7 Home Premium 64 bit
Płyta Główna : Gigabyte H61M-D2-B3
Procesor : Intel (R) Core ™ i3 - 2100 CPU 3.10 ghz
Karta Graficzna : Nvidia Geforce GT430 1 GB
4 GB Ramu

Open Hardware Monitor, HWMonitor, HWiNFO widzi temperaturę na podstawie czujników wbudowanych w kartę.

Miałem na kompie program typu Pirifom Speccy i temperatura karty graficznej 39 - 41 C

Speccy widzi taką samą, więc nie musisz koniecznie używać innej jak inni nie stwierdzą, że Speccy ma bug a Avast już Speccy nie naprawi.

To ten Speccy dobry program czy nie bo już nie kumam i ten Avast o co chodzi ?

Raczej dobry ale od 2018 nic nie poprawiali w kodzie, a Piriform zostało wykupione przez Avast w 2017 (czyli poprawki z 2018 mógł zatwierdzać nadrzędny programista Avast).

Piriform Ltd is a British software company based in London, owned since 2017 by Avast.

https://www.ccleaner.com/speccy/version-history

Version History

v1.32.740 (20 May 2018) - Avast mógł popsuć apkę;
  • Improved SSD detection for newer SSD devices
  • Improved SSD detection for laptops
  • Added new Privacy menu
  • Fixed a bug where the Speccy uninstaller was removing text and log files from the C: drive
v1.31.732 (03 Jul 2017) - Avast mógł popsuć apkę;
v1.30.730 (16 Nov 2016) - ta wersja raczej nie widziała Avast ale jest za stara;
v1.29.714 (03 Dec 2015)

A co do tej karty graficznej doradzicie coś ? napisalem o tym tym kilka postów wyżej

Zależy, do czego kartę graficzną potrzebujesz.
A do serwisu nie oddawaj w tym przypadku, zabulisz z 200zł zapewne.

Przede wszystkim jaki zamiennik tej aktualnej ? Pytanie czy jakoś dużo lepsza karta ma sens do tego komputera ? A co do karty to samo nie wiem , ale jak by była możliwosc np dolozenia lepszej karty to mozna by pograc w starsze gry np na wyzszej jakosci bo te nowe to raczej odpadają nie wiem

Ile hajsu mógłbyś wydać na kartę? Licz się z tym, że raczej używana do takiego sprzętu.

Nie wiem tak do 500 zł nie mam pojęcia zobaczymy chce też miec mniej wiecej jakąś wiedzy czekam na propozycje wypiszcie takie karty który by pasowały do tego kompa cenowo mogą byc wyzsze niz 500 zł po prostu chce zobacze czy warto dolozyc do takiej karty czy tez nie.

I sprawa wyjaśniła się winny okazał się prawdopodobnie listwa jeszcze nie wiem na 100 % bo dopiero co mam kompa ale duża szansa na zasilacz po wymianie nic się nie dzieje , ale wiecie co jest najlepsze ??? Do serwisu zawiozłem im moniotr , komp , + kabel ten biały i zasilacz od monitora to wzięli a co do listwy powiedzieli albo działa albo nie i wywalone nie wzięli i u nich wszystko śmiga nic się nie dzieję , a jak by wzięli tą listwę to pewnie zaraz by się wyjaśniło no i odbierając kompa go nie miałem pewności jak to będzie szkoda gadać. Kupiłem u nich jakiś zasilacz za 34 zł firma Lestar nie wiem czy to dobry czy nie .
Kupiłem jeszcze dzisiaj na szybko głośniki pierwsze lepsze za 60 zł firma Trust i co się okazało do kompa jest ok , ale do monitora nie pasują bo one mają jeszcze wejście usb a monitornie ma usb tylko jack i dodatkowo przy ustawieniu poziomu głośności od połowy w górę zaczynają głośno pracować chodzić a jak na maxa to juz wgl wyją . Czy to normalnie przy głośnikach ze tak warczą nawet za 60 zł ? Da się kupić głośniki z tylko samym wejściem Jack bez usb ? Mają one pasować do monitora Flatron E2350v jak i do kompa

Jednak nie chwile było ok by po dwóch trzech godzinach to samo , ale w serwisie wszystko ok … nie mam już siły na tego kompa nie mam pojęcia o co tutaj chodzi …