Usuwałem sterownik od karty graficznej i zainstalowalem ponownie ale i tak nadal monitor miga na czarno
Jaki byłby najlepszy sterownik do Intel HD graphics 530
Jeszcze takie coś pojawiło się na monitorze
Usuwałem sterownik od karty graficznej i zainstalowalem ponownie ale i tak nadal monitor miga na czarno
Jaki byłby najlepszy sterownik do Intel HD graphics 530
Jeszcze takie coś pojawiło się na monitorze
Jaki system?
Czy w menedżerze urządzeń nie ma żadnych wykrzykników czy innych uwag co do sterowników karty graficznej?
Czy ustawiłeś rozdzielczość i odświeżanie jakie sugeruje załączony komunikat?
No i czy monitor jest podpięty przez jakieś przejściówki do komputera? Bo podobne komunikaty występują często przy takich przejściówkach.
Najnowsze drivery można pobrać tu:
https://www.intel.com/content/www/us/en/support/products/88345/graphics/processor-graphics/intel-hd-graphics-family/intel-hd-graphics-530.html
@wexel1974
Windows 10,
Programy do aktualizacji sterowników nawet mają z maja 2023, ustawienie 1920x1200 (zalecane) cały czas jest, nawet ustawiłem inna rozdzielczość a potem do niej powróciłem to i tak nie pomogło
Kabel po prostu łączący komputer z monitorem LCD
Nie ma żadnych uwag w menedżerze urządzeń ani wykrzyknikow
tam jest stary sterownik z 2015 r,
tu jest z 2021 r: https://www.intel.com/content/www/us/en/download/18799/intel-graphics-driver-for-windows-15-45.html
Czemu programy aktualizujące sterowniki pokazują że jest jeszcze z 2023r? Ciekawe
No to ja łopatologicznie bym podłączył ten monitor do innego PC / laptopa / czy innego źródła sygnału i zobaczył czy tez dziwnie się zachowuje. Oraz podłączył bym komputer z tą grafika Intela 530 pod inny monitor czy TV celem sprawdzenia czy to karta graficzna sypie migotaniem. Można w ten sposób sprawdzić czy to problem karty graficznej czy monitora.
Jeszcze jedno. Jaki monitor i jakim kablem podłączony do kompa ( HDMI, D-Sub itp ).
A masz możliwość podpięcia monitora kablem DVI? Masz takie w komputerze?
Lub też podłączenia komputera do innego monitora lub tego monitora do innego komputera?
Niestety nie mam żadnej możliwości sprawdzenia
Teraz jest jeszcze gorzej, non stop miga ekran, raz na czarno, raz widać ekran o tak co chwilę
@wexel1974 a czy zainstalować sterownik od karty graficznej proponowany przez program do aktualizacji sterowników czy nie za bardzo?