Migotanie monitora na czarno

Usuwałem sterownik od karty graficznej i zainstalowalem ponownie ale i tak nadal monitor miga na czarno
Jaki byłby najlepszy sterownik do Intel HD graphics 530

Jeszcze takie coś pojawiło się na monitorze

Jaki system?
Czy w menedżerze urządzeń nie ma żadnych wykrzykników czy innych uwag co do sterowników karty graficznej?
Czy ustawiłeś rozdzielczość i odświeżanie jakie sugeruje załączony komunikat?
No i czy monitor jest podpięty przez jakieś przejściówki do komputera? Bo podobne komunikaty występują często przy takich przejściówkach.
Najnowsze drivery można pobrać tu:
https://www.intel.com/content/www/us/en/support/products/88345/graphics/processor-graphics/intel-hd-graphics-family/intel-hd-graphics-530.html

@wexel1974
Windows 10,
Programy do aktualizacji sterowników nawet mają z maja 2023, ustawienie 1920x1200 (zalecane) cały czas jest, nawet ustawiłem inna rozdzielczość a potem do niej powróciłem to i tak nie pomogło

Kabel po prostu łączący komputer z monitorem LCD

Nie ma żadnych uwag w menedżerze urządzeń ani wykrzyknikow

tam jest stary sterownik z 2015 r,
tu jest z 2021 r: https://www.intel.com/content/www/us/en/download/18799/intel-graphics-driver-for-windows-15-45.html
Czemu programy aktualizujące sterowniki pokazują że jest jeszcze z 2023r? Ciekawe

No to ja łopatologicznie bym podłączył ten monitor do innego PC / laptopa / czy innego źródła sygnału i zobaczył czy tez dziwnie się zachowuje. Oraz podłączył bym komputer z tą grafika Intela 530 pod inny monitor czy TV celem sprawdzenia czy to karta graficzna sypie migotaniem. Można w ten sposób sprawdzić czy to problem karty graficznej czy monitora.
Jeszcze jedno. Jaki monitor i jakim kablem podłączony do kompa ( HDMI, D-Sub itp ).

@wexel1974
D-Sub

Fujitsu B24W-5

A masz możliwość podpięcia monitora kablem DVI? Masz takie w komputerze?
Lub też podłączenia komputera do innego monitora lub tego monitora do innego komputera?

@wexel1974

Niestety nie mam żadnej możliwości sprawdzenia

Teraz jest jeszcze gorzej, non stop miga ekran, raz na czarno, raz widać ekran o tak co chwilę

@wexel1974 a czy zainstalować sterownik od karty graficznej proponowany przez program do aktualizacji sterowników czy nie za bardzo?