Witam,
Mam problem z mikrofonem i kamerą video. Nie mogę rozmawiać przez teamspeak, czy też inne programy. Kiedyś było to sprawne. Proszę o pomoc.
Witam,
Mam problem z mikrofonem i kamerą video. Nie mogę rozmawiać przez teamspeak, czy też inne programy. Kiedyś było to sprawne. Proszę o pomoc.
Urządzenie jest włączone? Mi kiedyś też nie działała kamerka, bo było wyłączone.
Moim zdaniem wszystko jest ok w ustawieniach.
No to wszystko powinno być ok w działaniu.
Pewnie Win 10 i zaktualizował się. Musisz poszukać sterowników do tej kamerki.
Odinstalowałem sterownik i zainstalowałem ponownie. Mikrofon i miks jest wykrywany. Natomiast jak włączam teamspeak i robię test, nie widać żeby cokolwiek ten mikrofon zbierał, jakby był wyłączony.
Mam win7
Ktoś coś doradzi?
Na podstawie czego? Czemu od pocztatku nie podasz:
Bo nikt o to mnie wcześniej nie zapytał.
Windows 7 Professional 64-bit SP1
i5 5200u
4gb ram ddr3
Fujitsu FJNBB3D - płyta główna
model laptopa: Fujitsu Lifebook A555G
Informacja o konfiguracji sprzętowej i systemie operacyjnym nie jest opcją tylko obowiązkiem jak oczekujesz szybkiej odpowiedzi. Pierwsze co mi przychodzi to sprawdzenie czy kamerka jest widoczna w menedżerze urządzeń, a mikrofon nie jest wyłączony/wyciszony w ustawieniach dźwięku.

W tym okienku masz wsio ok? Mikrofon widoczny? Skala się porusza podczas mówienia?
Mikrofon włączony, tylko skala się nie porusza ;/

Start=>Panel sterowania=>Menedżer Realtek HD (sprawdź czy mikrofon nie jest wyciszony)