Czesc. Mam problem z mikrofonem ,otóż kupiłem całkowicie nowy mikrofon… Ale gdy go podłączam to go wogóle nie wykrywa … Niewiem czy wgl mikrofon powinno wykrywac ale wgl nie działa Poradzicie coś ? ![-o<
podaj swój system
XP Professional o to chodzi ?
– Dodane 06.06.2013 (Cz) 13:34 –
Powiedz jbc dokładniej o co chodzi ,bo ja zielony w tych sprawach …
Tak o to chodzi. Ogólnie „mikrofon w systemie nie jest wykrywany”. Aby sprawdzić czy działa postępujemy następująco. Start => Wszystkie programy => Akcesoria => Rozrywka => Rejestrator Dźwięku.
Nagrywamy swój glos i zapisujemy. Następne odtwarzamy i wiemy czy mikrofon działa czy też nie. Jeżeli nie ma zapisu to postępujemy na tak. Start => Akcesoria => Rozrywka => Regulacja głośności
Opcje => Właściwości => Odtwarzanie => Ptaszkujesz głośność mikrofonu => OK.=>
Opcje zaawansowane => Głośności mikrofonu zaawansowane => Ptaszkujesz zwiększenie wydajność => Zamknij => Robisz na suwaku "głośność mikrofonu"na Full => Odptaszkuj wycisz.
Zainstaluj AIDA32 - Enterprise System Information 3.94.2
Z sekcji Komputer --> Podsumowanie spisz/podaj :
–> Nazwa płyty głównej
–> Mikroukład płyty głównej
–> Multimedia (Karta dźwiękowa)
kliknij aby powiększyć :
Nie wykaże odpowiednich danych to wrzuć screena z programu CPU-Z – zakładka Mainboard.
Nazwa Płyty : Hewlett-Packard 0A54h
Mikroukład : pisze ,ze Nieznane
Karta Dzwiekowa : Realtek HD Audio output
Sprawdź najpierw
prawidłowe ustawienia - kliknij aby powiększyć :
Continue to the media
Odtwarzaj prawie na maksimum.
Nagrywaj / Regulacja nagrywania / prawie na minimum - inaczej mikrofon nie będzie działać.
(dziesiętne milimetra mają duże znaczenie).
W niektórych przypadkach trzeba odznaczyć Miks stereo.
Zastanawiam sie jak weszłeś w to GIGABYTE czy cos … ,bo umnie tak nie ma
No bo ja podałem ze swojego komputera
Wrzuć screeny ze swojego panelu sterowników (jeżeli jest) oraz Regulacji nagrywania.
Pierwszy screen - tylko dwie zakładki, ubogo i moim zdaniem warto się zastanowić nad innymi sterownikami do karty dźwiękowej.
Drugi screen - nie chodziło mi o Panel sterowania tylko o Regulację nagrywania: