Mikrofon Manta mm08 nie Dziala

Czesc. Mam problem z mikrofonem ,otóż kupiłem całkowicie nowy mikrofon… Ale gdy go podłączam to go wogóle nie wykrywa … Niewiem czy wgl mikrofon powinno wykrywac ale wgl nie działa :confused: Poradzicie coś ? ![-o<

podaj swój system

XP Professional o to chodzi ?

Dodane 06.06.2013 (Cz) 13:34

Powiedz jbc dokładniej o co chodzi ,bo ja zielony w tych sprawach …

Tak o to chodzi. Ogólnie „mikrofon w systemie nie jest wykrywany”. Aby sprawdzić czy działa postępujemy następująco. Start => Wszystkie programy => Akcesoria => Rozrywka => Rejestrator Dźwięku.

Nagrywamy swój glos i zapisujemy. Następne odtwarzamy i wiemy czy mikrofon działa czy też nie. Jeżeli nie ma zapisu to postępujemy na tak. Start => Akcesoria => Rozrywka => Regulacja głośności

Opcje => Właściwości => Odtwarzanie => Ptaszkujesz głośność mikrofonu => OK.=>

Opcje zaawansowane => Głośności mikrofonu zaawansowane => Ptaszkujesz zwiększenie wydajność => Zamknij => Robisz na suwaku "głośność mikrofonu"na Full => Odptaszkuj wycisz.

Zainstaluj AIDA32 - Enterprise System Information 3.94.2

Z sekcji Komputer --> Podsumowanie spisz/podaj :

–> Nazwa płyty głównej

–> Mikroukład płyty głównej

–> Multimedia (Karta dźwiękowa)

kliknij aby powiększyć :

ks151_karta-dzwiekowa.jpg

Nie wykaże odpowiednich danych to wrzuć screena z programu CPU-Z – zakładka Mainboard.

Nazwa Płyty : Hewlett-Packard 0A54h

Mikroukład : pisze ,ze Nieznane

Karta Dzwiekowa : Realtek HD Audio output

Sprawdź najpierw

prawidłowe ustawienia - kliknij aby powiększyć :

ustawieniarealtek.th.jpg regulacjanagrywania.th.jpg

Continue to the media

Odtwarzaj prawie na maksimum.

Nagrywaj / Regulacja nagrywania / prawie na minimum - inaczej mikrofon nie będzie działać.

(dziesiętne milimetra mają duże znaczenie).

W niektórych przypadkach trzeba odznaczyć Miks stereo.

Zastanawiam sie jak weszłeś w to GIGABYTE czy cos … ,bo umnie tak nie ma :open_mouth:

No bo ja podałem ze swojego komputera :wink:

Wrzuć screeny ze swojego panelu sterowników (jeżeli jest) oraz Regulacji nagrywania.

http://imageshack.us/photo/my-images/52 … lmik1.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/25 … 45708.jpg/

Pierwszy screen - tylko dwie zakładki, ubogo i moim zdaniem warto się zastanowić nad innymi sterownikami do karty dźwiękowej.

Drugi screen - nie chodziło mi o Panel sterowania tylko o Regulację nagrywania:

regulacjanagrywania.jpg