Mikrofon nie działa po podłączeniu głośników/słuchawek


(Zvasche) #1

Witam.

Problem dotyczy tego, że mój nowy mikrofon działa jedynie kiedy odłączę słuchawki lub głośniki (tego, że mnie słychać dowiedziałem się od znajomych z TS'a). Słyszałem już od wielu osób, że Realtek HD Audio Manager stwarza ponoć jakieś problemy dotyczące mikrofonu, a ja akurat używam tego programu/sterownika. Kiedy podłączę słuchawki i powiem coś do mikrofonu słychać tylko dziwne burczenie, kiedy odłączę słuchawki, mikrofon działa normalnie. Dodam także, że gdy mam podłączone na raz i wieżę i mikrofon z głośników słychać nieprzyjemny szum (kiedy 'pozbyłem' się mikrofonu już go nie było). No i jak podłączam mikrofon z przodu komputera to w ogóle go nie wykrywa, jedynie z tyłu (podobnie ze słuchawkami, chociaż to dziwne, bo mam nowy sprzęt :expressionless: )Tak więc... w jakich ustawieniach mogę pogrzebać, żeby coś z tym zrobić? Proszę może o jakieś screeny, albo wyjaśnienie o co może chodzić. Mikrofon jest mi potrzebny jak najszybciej, bo jako jedyny muszę pisać podczas gry... #-o

System: Winda 7 64 bit, karta dźwiękowa: realtek pcie gbe family controller.

Sprawdziłem teraz jeszcze na rejestratorze dźwięku i rzeczywiście tak jak mówili moi ts'owi znajomi mikrofon działa kiedy odłączę słuchawki/głośniki, a z nimi już nie.

Mic działa:

Mic nie działa:

Będę bardzo wdzięczny za wszelkie wskazówki.


(Agatonster) #2

Zvasche ,

Proszę zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało przeniesieniem tematu do Kosza.