Mikrofon nie działa w Ventrilo 2.1.4


(Baruteczek) #1

Mam mikrofon, sterowniki Realtek... Mikro działa wszędzie! Na skype,tsie, w radiu. Ale na Ventrilo nie. I nie mam pojęcia dlaczego. Działał, a teraz nie działa. Nie wiem dlaczego.

ventustawienia.jpg

http://img147.imageshack.us/img147/1589 ... wienia.jpg

I screen z ustawien mikro.

mikroustawieniarealtek.jpg

http://img527.imageshack.us/img527/4992 ... ealtek.jpg

Bardzo utrudnia mi korzystanie z komputera... :S

Z góry dziękuje za pomoc.


(Azazel33) #2

vent.jpg

Musisz w Mikserze ustawic na Mikrofon. Powinno działać.


(Baruteczek) #3

Nic nie dało :confused: Inne sugestie?


(Azazel33) #4

Hmm to mogłbym ci pomoc przez pulpit zdalny, jezeli nie chcesz to niemam innego pomyslu.


(Nethalythic) #5

Witam,

W opcjach venta, ustaw "Use Push to talk" i naciśnij klawisz który będzie aktywował rozmowę.

Sprawdź następnie "Input Device" czy czasem nie masz złego ustawionego. Często ustawienie inne niż default jest problemem.

Zmniejsz "inbound" i "outbound" na +2

W zakładce ze sterownikami drugą wajche (głośność odtwarzania) zmniejsz na minimum. Lub naciśnij głośniczek żeby zmutować.

Po tym wszystkim, wybierz byle jaki kodek, naciśnij test, naciśnij zbindowany przycisk i spróbuj mówić. Napisz czy działa. Gdyby nie, to sprawdzimy inne opcje.


(Baruteczek) #6

Wciskam Test > Jest ok, gada. Ale na vencie już tego nie czyta ... Nie moge nic mówić.


(Nethalythic) #7

A podłączasz się normalnie do serwera? Upewnij się, że w głównym oknie nie masz zaznaczone "mute microphone/binds".


(system) #8

Witam mam taki problem z mikrofonem, nie działa mi na vt 2.1.4, wszędzie dobrze działa nawet u kolegi sprawdzałem. Próbowałem nawet format ale mi nic nie pomógł, mikrofon nagle przestał działać i mocno burczy jak biorę test. pomoże ktoś mi ?