Witam. Mam problem z mikrofonem, po całkowitym restarcie komputera i zainstalowaniu wszystkich najnowszych sterowników nie działa. Komputer widzi ten mikrofon, ale nie wykrywa dźwięku. Wie ktoś może co można na to zaradzić?

Witam. Mam problem z mikrofonem, po całkowitym restarcie komputera i zainstalowaniu wszystkich najnowszych sterowników nie działa. Komputer widzi ten mikrofon, ale nie wykrywa dźwięku. Wie ktoś może co można na to zaradzić?

Hej,
Sprawdź w ustawieniach, czy aplikacje mają dostęp do mikrofonu.
Pozdrawiam,
Dimatheus
Cześć, aplikacje nie mają dostępu do mikrofonu. Mikrofon media-tech (bez słuchawek zwykły mikrofon).
Posiadam komputer stacjonarny.
No to to trzeba zmienić na samy początku.
Ok, zmieniłem aplikacje mają dostęp do mikrofonu. Zielony pasek się nie podświetla gdy się coś mówi.
Na początek wyłącz wszystkie efekty dźwiękowe w zakładce Rozszerzenia. Zmniejsz też podbicie wydajności mikrofonu - na razie daj mak +10dB. Czy coś się zmieniło?
Niektóre mikrofony tej firmy posiadają fizyczne przyciski wyciszania.
Więc trzeba go po prostu dodatkowo włączyć ( możliwe też, że jest po prostu uszkodzony sam przycisk lub mikrofon).
Nic się nie zmieniło.
Sam wtyk dociskasz dokładnie do gniazda?
Nie raz nie zawsze chce lekko dojść do końca i trzeba go dokładnie docisnąć.
Tak wykrywa ten mikrofon, ale ale nie wykrywa głosu
Podłącz byłe jakie słuchawki pod to wejście mikrofonowe i uderzając je powinieneś zobaczyć zielone kreski w tym pierwszym oknie, jakie jest na pierwszym screenie jaki dałeś, czyli "dźwięk "-“nagrywanie”-“mikrofon”.
To wyeliminuje uszkodzenie mikrofonu.
Jeśli nadal nie będzie pojawiała się zielona kolumna dźwięku, to będzie znaczyło, że nadal masz coś źle ustawione w systemie.
Poziomy głośności i czułości mikrofonu daj na full.
Poza tym w ogóle ten mikrofon działał ci wcześniej?
Sprawdź jeszcze co się dzieje menedżerze Realteka, jeśli masz akurat jego w systemie.
Jeśli inną kartę to w jej ustawieniach.
Piszesz, że instalowałeś jakieś sterowniki(?) i tak stało się po restarcie komputera?
Media Tech to guwno
Ponieważ jak wejdę w dźwięk -> nagrywanie to jest tam widoczny mikrofon. Komputer stacjonarny, mam z przodu i z tyłu. Podłączam z tyłu, podłączałem z przodu nic się nie zmieniało.
Próbowałem to nic nie daje.