Mam taki problem mam mikrofoon z sluchawkami , sluchawki dzialaja bardzo dobrze ,ale mikrofonu komputer wogule nie wykrywa. Gdy podlacze mikrofon ,powinno sie chyba odzaczyc microphone w nagrywaniu a u mnie jest zaznaczone ,wogule sie juz w tym gubie.
Chyba trzeba zmienic tryb np. z 6-kanalowego na 2-kanalowy ,ale nie wiem jak ,gdyby ktos mogl mi pomoc ,bylbym wdzieczny
W ustawieniach systemowych nie wiele zdziałasz, zainstalowałeś sobie jakiś program od karty dźwiękowej, który miałeś na CD od płyty głównej? Jakaś wieża albo mixer, tam sie ustawia ilość kanałów, jak masz ustawione że masz mieć 6 kanałów a tylko 3 dziurki w karcie to musisz to zmienić, podstawą jest także odpowiednie wkładanie w odpowienie dziurki (głupio brzmi, ale taka prawda )
Do sluchawek ,ani glosnikow nie dostalem zadnej plyty ,dostalem aby sterowniki do karty dzwiekowej ,ale ustawilem wszystko tak jak bylo w instrukcjach na niektorych witrynach internetowych nie miem o co chodzi z tym mikrofonem
EDIT////
Juz wiem czemu nie dzialalo w sluchawkach byl taki malutenki ukryty przelacznik i trzeba go bylo przelaczyc ,zeby dzialal mikrofon THX Wszystkim Ktorzy tu odpisali