Mikrofon samoistnie się wycisza win 10

Witam, posiadam słuchawki Logitech G pro x i mam problem z mikrofonem ponieważ wycisza mi samoczynnie suwak „poziom mikrofonu(wzmocnienie wejścia)” w aplikacji Logitech g hub oraz w menedżer dźwięku spada na tą samą wartość co w aplikacji… gdy ustawie poziom mikrofonu na 100% gdy coś mówię samoistnie poziom mikrofonu spada do około 13… Gdzie szukać przyczyny? Czy jest to spowodowane jakimiś sterownikami czy po prostu wystarczy ustawić cos w windows 10. Poradniki w yt mam przerobione i nic nie pomogło. Proszę o pomoc bo nie mam pomysłu.

Pewnie aplikacja G HUB coś miesza w ustawieniach systemowych.
Możliwe, że również w aplikacji Realtek Audio Konsole coś jest źle ustawione.
Poza tym słuchawki mają:
„Technologia mikrofonu BLUE VO!CE daje możliwość wyboru filtrów głosu w czasie rzeczywistym w celu redukcji szumów, dodania kompresji i usuwania syczenia oraz gwarantuje bogatszy, czystszy i brzmiący bardziej profesjonalnie głos”.
Są w wersji przewodowej jak również bezprzewodowej…
Mnóstwo ustawień może powodować jakieś konflikty.
Po pierwsze sprawdziłbym jak wygląda sytuacja z wyłączonymi ustawieniami polepszania dźwięku w samym systemie.
Odptaszkuj tutaj

Wówczas nie będą działać te ustawienia w panelu Realteka

W zależności jakie masz zainstalowane sterowniki w samym systemie sytuacja może wyglądać inaczej.
Trudno określić tak z daleka co wpływa, że z automatu wycisza ci poziom wzmocnienia mikrofonu.
Sprawdź jeszcze ustawienie wydajności.
Ale pewnie już te ustawienia sprawdzałeś.
Przechwytywanieyyyyr