Cześć, mam problem z mikrofonem a mianowicie zacznę od początku, kupiłem słuchawki z mikrofonem, podłączyłem je do kompa i w rejestratorze dźwięku nagrałem swój głos… Odsłuchałem swoje nagranie i strasznie trzeszczało ale po kilku razowym, ponownym odsłuchaniu udało mi się wyłapać mój głos… Po ustawieniach w mikrofonie, nagrałem głos jeszcze raz i tym razem był drobny szum ale za to było mnie słychać ale… Problem w tym że ledwo ledwo mnie było słychać wręcz wgl…
Witaj, popraw proszę tytuł tematu tak aby wstępnie informował o problemie, użyj przycisku EDYTUJ , który znajdziesz w prawym górnym rogu Swojego posta. Dobrze zatytułowany temat daje szansę na szybszą pomoc. Dziękuję za uwagę.
Zacząłbym od sprawdzenia mikrofonu na innym sprzęcie. Szumy pojawiają się jeżeli maksymalnie wzmocnisz wejście(mikrofonowe) ale słaby mikrofon nie wysteruje go wystarczająco. Jeżeli jest u Ciebie opcja “Boost Mic.”(Zwiększenie wydajności mikrofonu) użyj ją. Ewentualnie karta dźwiękowa “lipa”.
Vardas , Muszą mieć skoro… słyszałem swój gwizd w nagraniu :c… No to więc wziełem inny model słuchawek nie wiem jaki i tak samo było, ale na 100% mają mikro chcesz screen tych słuchawek ? … No to w czym tkwi problem ?
No to są słuchawki nauszne. A co jeśli w moim przypadku ja kupiłem słuchawki zwykłe douszne… To co mam zrobić żeby mi te słuchawki działały(działają ale strasznie cicho :c)… ?
Te słuchawki douszne NIE POSIADAJĄ mikrofonu i pogódź się z tym. A to, że podłączasz słuchawki pod wejście mikrofonowe mówisz do nich i “cicho słychać” to efekt ruchu membrany w przeciwną stronę (nie znam się dokładnie na tym) i tak jest prawie ze wszystkimi słuchawkami. W taki sposób tylko popsujesz sobie słuchawki.
Vardas , No ale, przykładowo wziąłem je do tel. i rozmawiałem przez nie z kolego… Jak to wytłumaczysz ?.. To teraz muszę sobie w takim razie kupić słuchawki nauszne, ile kosztują w miarę dobre słuchawki z mikrofonem i czy gwarantują mi 100% działalność ?
Prawdopodobnie mikrofon w telefonie odbierał twój głos a przez słuchawki słyszałeś głos kolegi
Słuchawki z mikrofonem do komputera… musisz podać cenę ile możesz na nie przeznaczyć kasy i dopiero będziemy podawać. Ale do tego załóż nowy temat (o ile taki nie istnieje) na przykład: “Słuchawki z mikrofonem do XXX złotych”.