Mikrofon w kamerce nie działa po restarcie komputera

Witam,

przejdę od razu do problemu: po formacie dysków i instalacji sterowników do kamerki mikrofon w nią budowany nie działa-tzn. działa tylko po reinstalacji Logitech Webcam Software do momentu wyłączenia komputera. Przez to jestem zmuszony instalować kilkakrotnie ten sam program żeby normalnie pogadać. Sama kamera działa bez zarzutów.

Kamera: Logitech QuickCam 3000

Sterownik audio: Realtek HD Audio Manager z nakładką od MSI

Z góry dzięki

A w jakim programie Ci nie działa?

Czy w danym programie ustawiony masz ten mikrofon jako domyślny?

Bo wygląda,że po restarcie system przestawia mikrofon na inny?

Mikrofon nie działa mi ogólnie we wszystkich programach i dalej jest domyślny, nie przestawia się.

Nawet sprawdzam w tym programie od kamerki i wideo normalnie nagrywa sie, ale wyskakuje komunikat ze nie wykrywa nagrywanego dzwieku…

1. Zaktualizuj  oprogramowanie kamerki - jej program Update

2 Jak nie wgrałeś, wgraj stery do płyty głównej

1. Zmień port USB, gdzie podłączona jest kamerka ( najlepiej tam gdzie działała)

4 Kamerka odłączona od USB kompa, odinstaluj wszystko co ta kamerka z poziomu dodaj usuń lub  Programy, czyszczenie systemu np: Ccleanerem,restart i ponownie zainstaluj - najpierw uruchom instalator i jak nakaże dopiero podłącz kamerkę do kompa.

Jak dalej problem, sprawdź ją na innym kompie, bo może uszkodzona?

Nie wiem co pomogło- czy czyszczenie, czy zmiana portu USB, czy SlimDrivers- mniejsza z tym, ważne że działa. Bardzo dziękuję za pomoc :slight_smile: