Hej mam problem nie moge podlaczyc mikrofonu w Win Vista, jesli juz sie podlaczy to nic z niego nie slychac a pisze ze urzadzenie dziala poprawnie, prosze o pomoc!
jaka karta dźwiękowa ?
jakie sterowniki ?
czy włączyłeś wzmocnienie mikrofonu ?
Vista nie ma nic z tym wspólnego ? ( albo bardzo niewiele )
Miałem ten sam problem na sterownikach Realteka dla zintegrowanej karty dźwiękowej. Na systemowych miktofon działa poprawnie.
Widać jak sie umiecie obsługiwać systemem . Żal d&&& ściska .
np w Realteku : ściągasz najnowsze stery pod viste, po instalce : Wbijasz do " Menadźer tralala " (w prawym dolnym rogu ekranu masz pomarańczową ikonke głośniczka) , wybierasz mikrofon , i masz tam głośność nagrywania i odtwarzania, dajesz suwaki na max .
z dzwiekiem sobie sam poradzilem ale problem jest teraz taki ze mikrofonu nie da sie wylaczyc bez wyjecia z gniazda bo nawet gdy klikne na glosniczek w pasku i wybiore urzadzenia do nagrywania i je po wylaczam to on dalej dziala. jak go wylaczyc bez odlaczania z gniazda musi byc jakis szybi sposob
nie wiem czy dobrze rozumiem…
do odtwarzania lepiej sobie wycisz mikrofon na stałe (chyba, że się bawisz w karaoke), a do nagrywania zostaw na stałe zaznaczony.
kliknij prawym przyciskiem na systemowym głośniczku, wybierz “Urządzenia do odtwarzania”, zaznacz “Głośniki”, kliknij guzik “Właściwości”, na zakładce “Poziomy” wycisz mikrofon.
potem przejdź na zakładkę “Nagrywanie”, zaznacz mikrofon i kliknij przycisk “Ustaw domyślne”. pod guziczkiem “Właściwości” masz zakładkę “Poziomy” i tam sobie ustaw na poziomie takim, żeby Cię było dobrze słychać i nie trzeszczało (metodą prób i błędów, np echo123 w skype).
Żal d… ściska to wtedy gdy czytam takie komentarze. Problem w tym, że na sterownikach Realteka w ogóle nie dało mi się uruchomić mikrofonu, a wejście do zakładki “zarządzaj urządzeniami audio” wieszało komputer. Nie wiem czy tak samo jest na nowych sterach Realteka, ale na systemowych wszystko w porządku.
Koleś ja mam Realteka tak sie sklada
Nie tylko ja miałem ten problem. Jeszcze zanim pojawiłeś się na tym forum to ludzie już o tym pisali, tak więc nie bądź taki “do przodu”. Na zagranicznych forach dyskusyjnych problem ze sterownikami Realteka też był nie raz poruszany. Ale być może już to naprawili, bo niedawno wyszły nowe stery.
Witajcie mam problem z majkiem nie wiem co jest ale moze rozpisze sie ;p
Manufacturer:
LanParty P35
Processor:
Intel® Core2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz (4 CPUs), ~3.6GHz
Memory:
8180MB RAM
Hard Drive:
500GB
Video Card:
ATI Radeon HD 3870 X2
Monitor:
LG 22"
Sound Card:
(Creative SB X-Fi Extreme Gamer)
Speakers/Headphones:
Unitra Tonsil + wzmacniacz
Keyboard:
Razer Tarantula Keyboard
Mouse:
X-7
Mouse Surface:
1000DPI
Operating System:
Windows Vista™ Home Premium (6.0, Build 6000) (6000.vista_gdr.071023-1545) 64bit
to mój sprzęt więc chce podłączyc mikrofon podłanczam słuchawki zielone do zielonego czerwone do czerwonego klikam panel ster>dźwięk>nagrywka>mik i pisze ze praca w toku i mam zielony dzióbek. Przy rejestrowaniu dźwięku zamiast głosy jest szum a w grach wogulę mi majka nie wykrywa.Sterowniki niby mam najnowsze Creative Console te Eaxy i 3d mam powyłanczane bo wiem ze to bardziej przeszkadza niz pomaga;p (przy włączonych tez nie ma majka) [-X Majk działał wcześniej na drugim kompie na XP na moim poprzednim kompie jednak.Karte dźwiękową którą miałem wbudowaną więc wyłączyłem ją X-fi jest zewnętrzna. A sówaki mam na 100 Więc (wtf?) #-o
Czekam na Odp i pozdrawiam
=========================================================================================================================================
ps. zamieszczam linki do 2 filmów w których pokazuje stan rzeczy czyli panel sterowania i creatice audio console
Download-Link #1: http://rapidshare.com/files/103062162/clip0001.avi.html
Download-Link#2: http://rapidshare.com/files/103134341/clip0002.avi.html