Nie potrafię zwalczyć problemu, generalnie chcę podłączyć słuchawki bluetooth pod Minta. A mam i głośniki BT jeszcze do ogarnięcia.
Swego czasu udało mi się ogarnąć temat według tego poradnika, i byłem bardzo zadowolony z efektu
Wszystko śmigało, wszystkie urządzenia były łatwo odnajdywane, we właściwościach z miejsca ustawiał się dźwięk w formacie A2DP. Tylko wczoraj po nowej instalce, i zastosowaniu tego poradnika padł w dziwny sposób dźwięk (kiedyś miałem już taką sytuację). Podejrzewam że poradnik jest nieaktualny, lub nie do końca poprawny, lub zbyt stary
Co do objawów po zastosowaniu tego poradnika:
- zniknął aplet dźwięku
- nie można było sterować systemowo głośnością
- a menu ustawień, nie było widać żadnych urządzeń dźwiękowych
- Firefox nie odtwarzał dźwięku na www, sugerując że nie mam PulseEfect (a mam)
- Chrome i Spotify odtwarzały dźwięk, ale sterować można było głośnością tylko w tych apkach.
Dźwięk powrócił po cofnięciu 3 i 4 tego punktu z podlinkowanego tematu. Niestety teraz wielka ch…a z odnajdywaniem i parowaniem urządzeń BT. Zmiana Blueberry z Minta, na Bluemana czy inną apkę do obsługi BT nie działa.
Więc może ktoś zasugeruje rozwiązanie problemu. W domu mam od żony zakaz kładzenia nadmiaru kabli , więc preferowane jest łączenie bezprzewodowe