Do czasu najnowszej aktualizacji MIUI 9/Android 7 powiadomienia na belce mogły być ciemne dzięki wybranym motywom. Niestety, najnowsza aktualizacja znacząco zmodyfikowała powiadomienia przełączając je z powrotem do białej wersji . Zastosowanie dotychczas sprawdzonych oraz innych ciemnych motywów nie pomogło - póki co nie znalazłem żadnego, który zmodyfikowałby wygląd powiadomień.
Bardzo chciałbym uzyskać ciemne powiadomienia bez roota / bez Substratum. Do tej pory odnalazłem tylko kompromis w formie
Material Notification Shade - niemniej wygląda znacznie słabiej od oryginalnego konceptu MIUI, gdyby zrobić zeń ciemny.
Czy ktoś z Was zna działający theme lub wie, w jaki inny sposób bez roota uzyskać ciemne powiadomienia po najnowszej aktualizacji MIUI 9?
P.S.:
Przy okazji: nie działa aplikacja motywów, prawdopodobnie wiadomości MI również - przez zamieszanie z prawem UE. Szczęśliwie wystarczy tymczasowo zmienić region w ustawieniach telefonu na Stany Zjednoczone aby zyskać na powrót dostęp do aplikacji motywów.