[MIUI 9] Ciemny wygląd dla powiadomień - jak uzyskać?

Do czasu najnowszej aktualizacji MIUI 9/Android 7 powiadomienia na belce mogły być ciemne dzięki wybranym motywom. Niestety, najnowsza aktualizacja znacząco zmodyfikowała powiadomienia przełączając je z powrotem do białej wersji :frowning: . Zastosowanie dotychczas sprawdzonych oraz innych ciemnych motywów nie pomogło - póki co nie znalazłem żadnego, który zmodyfikowałby wygląd powiadomień.

Bardzo chciałbym uzyskać ciemne powiadomienia bez roota / bez Substratum. Do tej pory odnalazłem tylko kompromis w formie
Material Notification Shade - niemniej wygląda znacznie słabiej od oryginalnego konceptu MIUI, gdyby zrobić zeń ciemny.

Czy ktoś z Was zna działający theme lub wie, w jaki inny sposób bez roota uzyskać ciemne powiadomienia po najnowszej aktualizacji MIUI 9?

P.S.:
Przy okazji: nie działa aplikacja motywów, prawdopodobnie wiadomości MI również - przez zamieszanie z prawem UE. Szczęśliwie wystarczy tymczasowo zmienić region w ustawieniach telefonu na Stany Zjednoczone aby zyskać na powrót dostęp do aplikacji motywów.

1 polubienie

koloru systemu powiadomień w Androidzie 7 nie da się nawet pokolorować przez substratum, da się to zrobić poprzez edycję framework-res zapewne, ale wymaga to roota i nie jest takie proste

A co ma do tego android 7?

@tidzejm możesz spróbować tej aplikacji, chociaż w komentarzach piszą że obecnie nie działa najlepiej. Najlepszą opcją jest stworzenie własnego motywu.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mixapplications.miuithemeeditor&hl=pl

to, że w Androidzie 7 nie można kolorować powiadomień, chyba napisałem

Również napotkałem tą informację - co ciekawe, do niedawna w MIUI 9 powiadomienia mogły być ciemne nawet na Androidzie 9.- przepraszam, na Androidzie 7 :slight_smile: .

MIUI nie korzysta z UI androida więc to nie ma większego związku. Szczególnie że telefony z takim samym MIUI mają androida 7, 5.1 czy nawet starsze.