mObywatel problem z tymczasowym prawem jazdy

Cześć,

dziś udało mi się zdać egzamin praktyczny na kat. B prawa jazdy. Mam lat 30+, zdałem wcześniej również teorię, ale wciąż w aplikacji mObywatel nie mam dostępnego tymczasowego prawa jazdy. Z tego co wyczytałem to już dawno powinienem mieć. Egzamin zdałem o 8:30 a wciąż nie mam tego prawka.
Aplikację mObywatel mam w najnowszej wersji. Wie ktoś jakie mogą być problemy albo jak długo muszę czekać na tymczasowe prawo jazdy? byłbym wdzięczny za pomoc.

WORD przesłał dziś aktualizację PKK i pisze, że prawo jazdy jest w trakcie przygotowania (w sensie plastikowa wersja), ale nadal nie mam dostępnej opcji w mobywatel tymczasowe prawo jazdy…
Oczywiście w Staroctwie zapłaciłem już za wydanie prawka (czekać muszę 2 tygodnie na wersję platikową)

Dodaj w aplikacji mObywatel dokument mPrawo jazdy

Nie można dodać, bo nie ma takiego dokumentu. Próbowałem kilkadziesiąt już razy.

W mObywatel na dolnym pasku jest miedzy innymi zakładka Dokumenty. Kliknąć, wyświetli się pasek Dodaj dokument, kliknąć i wyświetli sie lista dokumentów które mozna dodać.
No chyba ze w bazie danych Gov jeszcze nie ma informacji o nabytych uprawnieniach w jakims dokumencie. Ale z tym to do Wordu lub Starostwa.

@krystian3w sie odezwał. Czyli małpa krystian3w.
Ty faktycznie jestes zwykłą @ o ciekawym IQ
:rofl:

Moja sprawa już się wyjaśniła. Nie dostanę tymczasowe prawa jazdy z uwagi na to, że 12 lat temu również podchodziłem do egzaminów w WORD i wróciłem teraz na nowo (jazdy uzupełniające) po latach i zdałem za pierwszym razem. Dla mobywatel jest to drugie podejście (po latach) i w związku z tym nie przysługuje mi się tymczasowe prawo jazdy. Bezsens… no cóż poczekam 2 tygodnie na plastikowe wydanie i wtedy też normalne będę mieć w mobywatel. Dzięki za pomoc :slight_smile:

Faktycznie.

Ten temat został automatycznie zamknięty 30 dni po ostatnim wpisie. Tworzenie nowych odpowiedzi nie jest już możliwe.