Mocna modernizacja komputera do 3000 + pozniejszy zakup karty graficznej

Hej,

Szukam podobnego kompa, też do renderowania, grafiki 2D, 3D i na pewno wezmę grafikę ASUSA, tą którą też proponujesz, ze względu na CUDA

Obie karty są Asusa ;), ale wiem, ze chodzi Ci o Invidie. To właśnie rownież daje mi do zastanowienia. Chciałbym wiedzieć bardziej od strony technicznej jak to wyglada i czy Radeon ma jakieś szanse, bo z testów na grach maja takie same podobne osiągi co wyżej wspomniany GTX 970. Co myślicie o reszcie komputera, bo akurat grafika to aktualnie troszkę mniej ważna sprawa :wink:

No tak, Nvidia, o to mi chodziło, CUDA jest bardziej kompatybilna niż OpenCL Radeona z pakietem Adobe, przerzuca część obliczeń na kartę graficzną i szybsze masz renderowanie z tego co wiem. Procek też biorę ten sam :slight_smile:

Jestem ciekaw czy wypowie sie ktoś kto aktualnie używa AMD i na tym pracuje. Pozatym jakie sa wasze opinie na temat tej obudowy (czy jest cicha) i płyty głównej.

weź ->> sus Strix GTX 970 GDDR5 4GB 256bit OC

a o obudowie sobie poczytaj jeszcze tutaj 

http://pclab.pl/art63404.html

PS.

Jeśli ten procesor Procesor: Intel i7 6700k będziesz podkręcał ,to proponuję zmienić chłodzenie.

A co jest z tym chłodzeniem nie tak ? :slight_smile:

może nie aż coś jest nie tak, ale z mocniejszym podkręcaniem tego procesora sobie może nie radzić (za słabe jest)

Tymczasowo bez podkręcania oczywiście możesz na nim zostać.